Sepsi–UNI Győr MÉLY-ÚT 70–65 (21–13, 14–18, 19–16, 16–18)

Sepsiszentgyörgy, női Európa-kupa-mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Stasiev (moldáv), Petronko (orosz), Vujicic (montenegrói).

Sepsi: Ghizila 6/6, PASIC 15/3, WALLACE 10, FRASER 26, Orbán 2. Cs.: Neagu 3/3, Catinean 3/3, Podar 5/3. Edző: Zoran Mikes.

UNI Győr: Ruff-Nagy 7/3, DOMBAI 12/6, Török Á. 4, OROSZOVÁ 13/9, MOMPREMIER 19. Cs.: Colley 6, Varga Zs. 4, Révész, Markovic. Edző: Iványi Dalma.

A hazai csapat 6–1-gyel nyitotta a mérkőzést. Mindkét gárda elég pontatlanul dobott, így nem potyogtak sűrűn a kosarak. Mi láthatóan nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre, ám támadásban továbbra is ritmustalanok voltunk, így előnyben voltak a hazaiak. Szerencsére tudtunk tapadni a Sepsire, de így is nyolc pont hátrányban voltunk tíz perc játék után. A második szakaszt remekül kezdtük, egy parádés 14–3-as öt perccel átvettük a vezetést (24–27). A Sepsi rendezte a sorait, és ismét előnybe került, de továbbra is jól védekeztünk, és azért estek be fontos kosarak is, a nagyszünetben mindössze négy pont volt a hátrányunk (35–31).

A fordulást követően rögtön beesett egy hazai tripla, mi Oroszová révén voltunk először eredményesek. Hullámzott a játék, előbb feljöttünk három pontra (40–37), de egy hazai dupla, majd tripla után Iványi Dalma időt kért. Tíz ponttal ellépett a folytatásban a házigazda (47–37), egy 7–0-val viszont megint nyílt lett a találkozó. A szakasz hajrájában 49–47-nél sajnos a Sepsi dobott egy triplát, a zárófelvonás pedig 54–47-es hazai vezetésnél kezdődött. Ebben egy 5–0-val nyitott a Sepsi, mellyel tíz pont fölé nőtt a különbség. Nem omlottunk össze, mert egy nagy rohammal ismét feljöttünk, 61–58-nál időt is kértek a hazaiak. Az utolsó percben is még volt esély a fordításra, de mínusz négynél (65–69) eladtuk a labdát, majd a büntetőkkel és a szerencsés lepattanózással szinte végig tudta támadni a hátralévő időt a Sepsi, mely végül szoros meccsen győzte le tartalékosan is nagyszerűen küzdő csapatunkat.

Iványi Dalma: – Úgy érzem, javuló játékot mutattunk, sokkal harcosabbak voltunk, helyenként jobban védekeztünk, támadásban is akadtak jó periódusaink. Viszont kikaptunk, mert megint buta hibákat követtünk el. Küzdöttünk, küzdöttünk, de a végén lett egy nagy semmi. Az apró dolgokra kell nagyobb hangsúlyt fektetni, mert huszonegy labdát nem lehet eladni, a kizárásokra is jobban kell figyelni, és nem szabad siettetni sem bizonyos helyzeteket.

Sabina Oroszová: – Nyerhető mérkőzés volt, sok ziccert hagytunk ki, ezeket be kell dobni. Látszik, hogy jól dolgozunk, csak a győzelem hiányzik, ez pedig nagyon kellett volna.