Sopron Basket–UNI Győr MÉLY-ÚT 66–46 (20–13, 21–15, 14–5, 11–13)

Sopron, női Krasznai Ferenc-emlékmérkőzés, 200 néző. V.: Boros, Kulcsár, Kapusi.

Sopron: Varga S. 2, Fegyverneky 4, Czukor 2, BROOKS 26/9, HATÁR 8. Cs.: KRAJISNIK 9, WALKER 13/6, Varga A., Varga K. 2, Pfeiffer. Edző: Gáspár Dávid.

UNI Győr: KIESEL 18, Dombai 4/3, Dubei 4, Török 4, Barnai 3. Cs.: Lass 5/3, Keita, Révész 2, Mansaré 2, Weninger 4, Milkovics, Baffy. Edző: Iványi Dalma.

Az első percekben Határ három duplájára és Brooks triplájára csak Dombai tudott egy hármassal felelni – érthető volt Iványi Dalma időkérése. Rendeztük a védekezésünket, a folytatásban küzdelmes, kiegyenlített lett a játék. A szakasz közepén állandósult az öt pont körüli hazai vezetés. A negyed hajrájában a hét elején Sopronba érkező, és a zöld-sárgáknál most debütáló Walker pontjaival tíz ponttal meglépett a vendéglátó. Lass előbb szép hármassal faragott a hátrányon, majd kihagyott egy ziccert, így a negyed végére maradt a hétpontos hazai vezetés.

A második etap elején Brooks tripljára szervezett védekezésből gyors indításokkal zsinórban nyolc ponttal feleltünk, s két pontra feljöttünk. A hullámvölgyön a Brooks–Határ kettős lendítette át a Sopront, amely a szakasz közepén egy 11–0-ás rohamot vezetett.  A félidő Kiesel és Walker dobópárbajával, valamint 13 pontos hazai vezetéssel zárult.

A harmadik tíz perc nagy iramú, de mindkét fél részéről sok hibával tarkított játékot hozott, állandósult a 15 pont körüli különbség. A szakasz hajrájában Krajisnik kosaraival ez 20 pont fölé nőtt, az ekkor nagyon pontatlanul kosarazó csapatunk mindössze öt pontra voltak képes a negyedben.

A záróetap első 3 percében viszont gyorsan hétre, de a játék irányítását egy-egy rövid időszakot leszámítva kézben tartó hazai csapat biztosan győzött. A mérkőzés legjobb játékosa Jelena Brooks lett.

Galéria