SERCO UNI Győr–TFSE-MTK 97–74 (30–20, 19–13, 21–21, 27–20)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Fodor, Rácz, Tóth K.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 14/12, DOMBAI 23/15, Bach 5, Török Á. 8, MOMPREMIER 19. Cs.: WILLIAMS 6, Dubei 6, Ruff-Nagy D. 5, Oroszová, Varga Zs. 4, Weninger 7, Rozmán. Edző: Cziczás László.

TFSE-MTK: DÚL P. 12/6, Dúl T. 6, Marshall, Theodoreán 5/3, Manis 6. Cs.: Németh A. 10, PUSZTAI 18/3, Hegedűs, Király 9/9, Burján 8/6, Turi, Szeitl. Edző: Magyar Bianka.

A részletes statisztika ide kattintva érhető el.

Villámrajtot vett a csapat, 7–0-nál két perc után szerezte első kosarát a vendéggárda, de nem sokkal később már 14–2-t mutatott az eredményjelző, időt is kért a vendégek trénere. Valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék, de a 7–8 pontos előnyt őrizni tudtuk. Két perccel a negyed vége előtt öt pontra felzárkózott a TFSE, ekkor Cziczás László kért időt. A negyed végét egy 5–0-ás rohammal, így tízpontos vezetéssel zártuk (30–20).

A második szakaszt is jól, 9–2-es rohanással kezdtük, újra időt kellett kérnie Magyar Bianka edzőnek (39–22). Sikerült is egy kicsit ráncba szednie csapatát a vendégek edzőjének, így a különbség nem nőtt tovább (45–31). A félidő hajrájában sem változott a játék képe, a nagyszünetben 16 ponttal vezettünk (49–33).

A fordulás után is hasonló mederben folytatódott a játék, a magabiztos vezetés nem forgott veszélyben, a vendégek időnként feljöttek tíz pont közelébe (51–39), de aztán sikerült újfent ellépni (62–44). A zárónegyed előtt 70–54-re vezettünk.

Az utolsó felvonásra sok nyitott kérdés nem maradt, egy kicsit megint nagyobb előnyt tudtunk kiépíteni, Dombai tripláját követően 81–61-nél időt kért Magyar Bianka. Ezúttal nem tudott közelebb jönni a TFSE, a hajrának 90–69-ces vezetéssel vágtunk neki, a vége pedig 23 pontos diadal lett, kevésen múlt, hogy nem lett meg a 100 dobott pont.

Cziczás László: – Pusztán a végeredményt nézve sima győzelem volt, de rengeteg hibával játszottunk. Nem tudtuk megvalósítani azt a teljesítményt, amit szerettem volna látni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nehéz felpörögni egy olyan mérkőzésre, ahol papíron gyengébb ellenfél ellen lépünk pályára. Ennek ellenére sikerült hozni a kötelező győzelmet.

Dombai Réka: – Az első negyedben jól kezdtünk, a másodikban volt egy kisebb hullámvölgy, ami főleg a lepattanózásban mutatkozott meg. A második félidőben azt az intenzitást hoztuk, amit az első negyedben. Remélem, mindenki boldogan és kipihenten tér vissza a válogatott szünetről.

Magyar Bianka: – Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az első negyedben kipontozódjon a légiós játékosunk. Idegenbeli pályán ez volt a maximum, amit kihozhattunk. Összességében a vereség okát abban látom, hogy a lepattanókban nagy differencia alakult ki, nem tudunk azzal mit kezdeni, hogy nincs klasszikus ötösünk, Mompremier pedig 20 pontot dobott nekünk. Ezek a szituációk okozták a vereséget, de egyáltalán nem vagyok szomorú, büszkék lehetünk a saját csapatunkra is. Most pihenünk egyet, de utána fontos meccsek jönnek, hiszen harcban vagyunk még a rájátszásért.

Pusztai Petra: – Gratulálok a győrieknek. Mindenben egyetértek az edzőnkkel, fizikailag és lepattanózásban nem sikerült felvenni a versenyt az ellenféllel. Várható is volt, de ettől függetlenül mindenki odatette magát a csapatunkból. Megyünk és küzdünk tovább.

Fotó: Nagy Gábor