Az UNI Győr NKA partneregyesülete, a TSE Basket rangos utánpótlástornán vett részt a napokban Budapesten.

 

Az egyetlen hivatalos (FIBA) nemzetközi utánpótlás versenysorozatban, a European Youth Basketball League-ben az egyik angol csapat nem tudott eljönni a budapesti fordulóra, így a háromnapos rendezvényre a TSE Basket ugrott be.

 

Az U20-as kategóriában 45 csapat vesz részt. A magyarok közül csupán két alakulat, a Honvéd és az Atomerőmű van jelen ebben a megmérettetésben. A TSE Basket U18-as csapatával – kiegészülve a tatai klub megyei csapataiban szereplő két játékossal – szerepelt, és ugyan négy vereséggel zárta a tornát, de a nemzetközi rutin, a szerzett nemzetközi kapcsolatok és az élmény megfizethetetlen a szakmai stáb és a játékosok számára. Emellett a mutatott teljesítménynek is köszönhetően Rómából, Londonból és Párizsból is kapott a csapat edzőtábor, illetve kupameghívást, míg Zalavári Miklós egyéni díjat vehetett át.

 

A TSE Basket eredményei: TSE Basket–CSM Constanta 49–82, Italian Prep-Academy–TSE Basket 82–74, Sheffield College–TSE Basket 87–54, TSE Basket–Oasis BA 49–53.

 

A csapat tagjai: Pozsár Péter, Tamás Balázs, Horváth Bálint, Keller Dániel, Zalavári Miklós, Dávidházy Balázs, Orbán Zsombor, Tápai Donald, Bittmann Bence, Molnár Tamás, Bittmann Zsombor, Szentirmay Gergő, Vasvári Sándor. Edzők: Orsós-Bogdán Lívia, Kiss Antal. Szakmai vezető: Kláris Zoltán.