Kisebb sérülés miatt Zofia Hruscaková nem tudott pályára lépni a vendégeknél. A Sopron kezdett jobban, 6–0 után esett az első győri kosár, de aztán 12–2-nél időt kért Merim Mehmedovic. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a csata, nem változott a különbség (15–5). Ez azonban csak rövid ideig volt így, a negyed hajrájában egy 9–0-val nagyon ellépett a hazai csapat (24–5). A szakasz Varga Zsófia triplája ellenére tetemes soproni előnnyel zárult. A vendégek ezzel együtt is csupán három akciókosarat szereztek tíz perc alatt (27–12).

A második negyed elején kevesebb pont esett, viszont beszédes volt a dobóstatisztika: soproni oldalon 50, győrin 25 százalék. Ez az eredményen is meglátszott (29–15). Ygueravide triplájával a lélektani tíz pont közelébe kerültek a zöld-fehérek, időt is kért Gáspár Dávid. Pár kihagyott dobás után Brooks emelt be egy hármast, majd Crvendakic duplája után Merim Mehmedovic hívta magához a csapatát (34–18). Ez is hatásos időkérés volt, mert most a győriek mutattak be egy 5–0-ás rohamot. Egymás hibáiból éltek a csapatok, a rossz periódust Raksányi egy sikeres büntetővel zárta le, tíz pontra felhozva ezzel csapatát (34–24). Gáspár Dávid újabb időkérését követően a félidő hajrájában most a Sopron csinált egy 6–0-ás etapot, így az állás gyakorlatilag nem változott az első tíz perchez képest (40–24).

Szünet után másfél percet kellett várni az első kosárra, azt Brooks szerezte, aki ezzel már dupla-duplánál járt (10 pont, 12 lepattanó). Hollivay válaszolt egy sikeres közelivel, de a folytatásban megint sok dobást rontottak a csapatok. Dombai törte meg a kosárcsendet (42–28). A különbség továbbra sem csökkent, bár a dobószázalékban közeledtek egymáshoz a csapatok (41–31 százalék), lepattanózásban viszont szintén nagy volt a soproni dominancia (30–18). Dupree, majd Crvendakic megint megtalálta az utat a gyűrűbe, így 50–30-ra módosult az eredmény, és megint lendületbe jött a Sopron, így a zárófelvonásra tulajdonképpen eldőlt a találkozó (56–31).

A utolsó negyedben – hasonlóan az előző két meccshez, a Diósgyőr és a Pécs ellen – az volt a kérdés, a győri csapatban van-e tartás, hogy szorosabbá tegye a végeredményt. A Fegyvernekyt ugyan benevező, de pihentető soproniak ezt nem hagyták, a szakaszt 10–2-vel kezdte, így a hajrának 66–33-as eredménnyel vágtak neki a csapatok. Innen sikerült megint egy kicsit közelebb jönnie a vendégeknek a Sopronhoz, de lényeges változást már nem hozott a játékban. Az esélyesebb címvédő gyakorlatilag egy negyed alatt eldöntötte a találkozót, és bár többször is tíz pont közelébe visszajöttek a vendégek, ekkor mindig megrázták magukat a zöld-sárgák.

Merim Mehmedovic: – Gratulálok a soproniaknak, megérdemelten nyertek. Nagyon nehéz ellenük játszani, hiszen folyamatosan változtatják a szerkezetüket, így mikor feljöttünk, rendre tudtak változtatni. A különbség ellenére úgy látom, léptünk előre az előző hetekhez képest.

Dombai Réka: – Az első negyed katasztrofális volt, a másodikban tudtunk változtatni, agresszívabbak voltunk védekezésben, melyhez jó támadás párosult. A második félidőben elfáradtunk, ezért lett végül ekkora a különbség. Felfele tartunk, büszke vagyok a csapatra.

Fotó: Magasi Dávid