TFSE-MTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 71–74 (13–20, 26–21, 18–18, 14–15)

Budapest, zárt kapuk mögött. V.: Földházi, dr. Mészáros, Sörlei.

TFSE: CH. JENKINS 17/9, BERNÁTH 32/21, Dúl 4, Markovics, A. JENKINS 16/6. Cs.: Németh A. 2, Boros, Herman. Edző: Magyar Bianka.

UNI Győr: KIESEL 19, DUBEI 12/6, Dombai 9/3, TÖRÖK Á. 9/6, MOMPREMIER 14. Cs.: Weninger 5/3, Kéita, Lass 6, Barnai. Edző: Iványi Dalma.

Mompremier és Dombai kosaraival kezdődött a mérkőzés, majdnem két perc után szerezte első pontjait a TFSE. Kissé idegesek voltak a csapatok, illetve látszott a hosszabb szünet a csapatunkon. A hazaiak szerdán már játszottak bajnokit, így előbb lendületbe jöttek, és Chanise Jenkins triplájával a vezetést is átvette (7–6). Sikerült rendezni a sorokat, egy 7–0-val jelentősebb előnyt szereztünk (7–13). A negyed hajrájában Bernáth dobott triplát, de Kiesel kosár plusz büntetőjével visszaállt a hétpontos különbség (11–18), ami maradt a szakasz legvégén is (13–20).

A második tíz percet a TFSE kezdte jobban, a 7–2-es roham végén Iványi Dalma időt is kért (20–22). Török nagyon fontos pillanatban szerzett egy triplát (22–27). A hazaiak feljöttek két pontra, de egy 4–0-val megint elléptünk (25–31). Török újabb triplájára Bernáth válaszolt egy ugyanolyan értékű kosárral. Tapadt a TFSE a csapatunkra, hiába jutottunk rendre lélegzetvételnyi előnyhöz, a hazai gárda „nehéztüzérei” elkapták a fonalat (35–36). A félidő hajrájában is maradt ez a forgatókönyv, a nagyszünetre 41–39-es vezetéssel mehettünk.

A harmadik negyed Mompremier sikeres közelijével kezdődött, majd A. Jenkins dobott triplát. Magyar Bianka, a hazaiak edzője kapott technikait, ebből egy büntetőt dobtunk be, majd Dubei és Mompremier volt eredményes, így megint megnyugtatóbb lett az előny (42–50). Bernáth tripláival megint visszaküzdötte magát a TFSE (48–52). Időt kért Iványi Dalma, ami után Dubei dobott triplát, de hazai oldalról is jött két hármas, ráadásul Bernáthot közben Dubei faultolta, így a pluszdobással kiegyenlített a hazai gárda (55–55), majd a vezetést is átvette (57–55). A zárószakasz Lass két büntetőjének köszönhetően 59–57-es vezetésünkről indult.

Az utolsó tíz percben Kiesel kezdett egy kosárral, majd Dombai nagyon távolról is beemelt egy triplát, amivel ismét elléptünk (58–64), de hátradőlni nem lehetett (62–64). Kiesel sikeres középtávolija nagyon kellett, ahogyan Török Ági büntetője is (62–67). Büntetőkkel kapaszkodott a TFSE, a végjáték egypontos vezetésünkről kezdődött (66–67). Dubei triplája a legjobbkor jött, Török viszont kihagyta mindkét büntetőjét. Szerencsére kimaradt a triplakísérlet hazai oldalon, Dubei viszont ismét távolról talált be, de a lába érintette a vonalat, így „csak” két pontot ért. Így is megnyugtató volt az előny, bár Magyar Bianka még kikérte idejét (66–72). Bernáth triplával felezte a különbséget, majd Chanise Jenkins büntetőivel egyre olvadt az előnyünk. Tíz másodperc volt hátra, Iványi Dalma időt kért. Kiesel két büntetőt bedobott, majd Magyar Bianka időkérése után újabb kosár már nem esett, így izgalmas meccsen újabb fontos és értékes győzelmet arattunk. Zsinórban ez volt a 12. sikerünk a bajnokságban.

Magyar Bianka: – Szomorú vagyok, nem csalódott. Azt gondolom, szépen játszottunk, tapadtunk ellenfelünkre, nem vesztettük el a hitünket akkor sem, amikor nyolcpontos hátrányban voltunk, de kulcspillanatokban olyan hibákat követtünk el védekezésben, melyek ellenfelünk javára billentette a mérleg nyelvét. 

Iványi Dalma: –Jó meccs volt, úgy vélem, jól szórakozhattak a nézők a tévé előtt. Örülök, hogy ilyen kiélezett meccset meg tudtunk nyerni, főleg azért, mert csapatként jól működtünk, és a végén a szívünk is a helyén volt. Végig irányítottuk a találkozót, kézben tartottuk a találkozót.

Dubei Debóra: – Nem volt könnyű mérkőzés, nem szerettük volna, hogy az újabb szünet után megint hiba csússzon a gépezetbe, mint legutóbb a Csata ellen. Szerencsére ez nem történt meg, aminek nagyon örülök.