Több mint száz gyerek részvételével rendezte meg akadémiánk hagyományos sorversenyét az általános iskolák 1. és 2. osztályos gyermekei számára. Hét iskolából érkeztek a legifjabb versenyzők, a nádorvárosi, a gyakorló és a Kovács Margit-iskola két-két, a Fekete-, a Bartók-, a Prohászka- és a tulipános egy-egy csapattal képviseltette magát.

 

Gálos László, az UNI Győr NKA szakmai igazgatója elmondta: „Hagyomány, hogy évente négy ilyen tornát rendezünk a kicsiknek, a Mikulás-, a Farsang-, a mostani Nyuszi-kupa után a tanév zárásakor a Vakáció-kupával fejezzük be mi is az évet. Ebben a korban még nem klasszikus kosárlabda-oktatást végeznek edzőink, pedagógusaink. A legfontosabb, hogy egyrészt megszerettessük a gyerekekkel a mozgást, a labdával ismerkednek, ügyesednek, emellett pedig a szülőket is szeretnénk egy kicsit közelebb hozni klubunkhoz, hogy lássák, jó helyen vannak nálunk a gyerkőcök.”

 

A klub egyébként a nehézségek ellenére – melyek a covid után most az energiaválság miatt voltak – sikeres évet zár, hiszen a korosztályos csapatok mind a kiemelt bajnokságban szerepeltek, és a cél, hogy a még hátralévő időben a végjátékokban a minél jobb pozícióban végezzenek az együttesek.

 

„Nagyjából négy éve nem volt olyan szezonunk, mint korábban, ennek ellenére igyekszünk a meglévő lehetőségeinket úgy kiaknázni, hogy fejlesszük gyerekeinket” – mondta végezetül Gálos László.

 

Ahogyan az lenni szokott, a Nyuszi-kupán ismét mindenki győzött, a kicsik lelkesedése töretlen volt, melynek megérdemelt jutalma érem, csokinyuszi és almalé volt.

Fotó: Nagy Gábor