ZTE–UNI Győr MÉLY-ÚT 42–92 (9–19, 18–20, 4–24, 11–29)

Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött. V.: Györfy, Hervay, Németh P.

ZTE: DZOMBETA 16/6, Kulcsár 6/3, Mányoky 3/3, Horváth Fruzsina 4, SZABÓ P. 10. Cs.: Úr 3/3, Dömötör, Horváth Fanni, Szabó K. Edző: Ambrus Péter.

UNI Győr: KIESEL 10, DUBEI 10, DOMBAI 9/3, Török Á. 6, MOMPREMIER 10. Cs.: Kéita 8, BARNAI 10, Révész 7/3, Varga Zs. 6, WENINGER 6, Lass 4, Mansaré 6. Edző: Iványi Dalma.

Az első két kosarat mi szereztük, és bár a ZTE kiegyenlített, a vezetést nem engedtük ki a kezünkből. A hazaiak azonban tapadtak ránk, öt-hat pontnál jobban nem tudtunk ellépni (4–10, 7–12). A folytatásban viszont a negyed végére megdupláztuk a különbséget (9–19). Igazán nem tudtunk beindulni, a zalaiak tartották magukat, 27–20-as vezetésünknél időt is kért Iványi Dalma. Hatottak vezetőedzőnk szavai, mert megint nőtt a különbség (22–38). A nagyszünetben viszont mindössze 12 ponttal vezettünk (27–39).

A második félidő elejét megnyomtuk, és húsz ponttal elléptünk (29–49). Agresszívabb lett a védekezés, ebből pedig gyorsabban tudtunk indulni. Iványi Dalma folyamatosan cserélt, forgatta a csapatot. Fokozatosan nőtt a különbség. A Zete nem nagyon találta a rést a falon – a négy pont önmagáért beszél… –, több akció is dobás nélkül ért véget, mi viszont megtaláltuk az utat a hazai gyűrűbe, így harminc pont fölé nőtt az előnyünk a zárófelvonás előtt (31–63). A zárófelvonás szakmailag már nem sokat ért, továbbra is variálta a felállást vezetőedzőnk, de a biztos vezetésünk nem forgott veszélyben, sőt, a különbség még nőtt is. A hajrát 86–39-ről kezdtük. A vége ötvenpontos siker lett.

Csapatunk a legszükségesebb erőbefektetéssel is magabiztosan hozta a kötelező győzelmet.

Iványi Dalma: – Lelkes, koncentrált csapat volt a ZTE. Az első félidőben kicsit puhák voltunk. A félidőben azt mondtam a lányoknak, hogy ennél sokkal több kell. Védekezésben felerősödtünk, ebből gyors indításokat tudtunk vezetni, kihasználtuk a palánk alatti magassági fölényünket is. Örülök, hogy mindenki tudott játszani, és hozzá is tudtak tenni az eredményhez. Nagyon fontos volt ez a győzelem, mert a folytatásban még négy kemény meccs vár ránk.

Dombai Réka: – Ilyesmi mérkőzésre számítottunk. Tudtuk, hogy a ZTE nagyon fiatal csapat, sokat készültünk belőlük, ahogyan a többi ellenfélből is szoktunk. Döntő volt, hogy a palánk alatt domináltunk, jó százalékkal használtuk ki a lehetőségeinket. Büszke vagyok a csapatra.