Jól kezdtük a mérkőzést, 13–4-re elléptünk az elején, de aztán kicsit megakadt a gépezet. A negyed végéig hátralévő négy percben mindössze három pontot szereztünk, szerencsére a portugál bajnok sem termelte a kosarakat, így négy ponttal vezettünk tíz perc játék után. A második szakaszban két pontra feljött az Olivais (18–20), ekkor Ygueravide szerzett fontos triplát. Sok volt a hiba mindkét oldalon a játékban, de 29–20-nál komolyabb volt az előnyünk.

A második félidőt 5–0-val kezdte a portugál gárda, ezzel megint feljött három pontra, de megráztuk magunkat, és egy 12–0-val válaszoltunk, megnyugtatóvá téve ezzel az előnyt (26–41). Megmaradt a lendületünk, így a húszpontos határ közelébe kerültünk (29–48). A zárófelvonás előtt meg is lett ez az áhított differencia a két csapat között (31–51). Az utolsó negyedben megint bealudtunk egy kicsit (39–51), de aztán sikerült rendezni a sorokat, végül magabiztosan győztünk.

A válogatott szünet után a két spanyol csapat elleni hazai mérkőzésekkel zárjuk a csoportkört.

Milos Pavlovic: – Örülök, hogy a hosszabb szünet előtt nyerni tudtunk idegenben. A játékkal annyira nem vagyok kibékülve, mert nem egészen úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. Jól jön most a szünet, a sérültek visszatérését is nagyon várjuk, hiszen a folytatásban három hét alatt öt kemény meccs vár ránk. Kettő az Európa-kupában a bombaerős spanyol csapatok ellen, a magyar bajnokságban pedig a TFSE, a Szekszárd és a Csata vár ránk.