Az országos főtáblára jutott juniorcsapatunk. A selejtezősorozat szeptember első hétvégéjén kezdődött, akkor Pécsen léptek pályára fiataljaink. Tullner Krisztián az U18-as válogatottal augusztusban az Európa-bajnokságon járt, így a felkészülést szinte teljes egészében kihagyta, de Gálos László és Merim Mehmedovics irányításával kőkeményen dolgozott a társaság.

 

Az első meccsen az MTK-t 75–45-re legyőzte az UNI Győr NKA, majd két 16 pontos vereség következett a PVSK NKA/A (63–79) és a DVTK Akadémia/B (68–52) ellen. Mindez azt jelentette, hogy egyenes ágon nem került a csapat a főtáblára. Ehhez a hétvégén Baján kellett megnyernie a selejtezőkört. Ez össze is jött, hiszen a Radobasketet 80–49-re, a házigazdákat 66–60-ra múlták felül a lányok.

 

„Az első forduló előtt gyakorlatilag négy napot dolgoztunk együtt egymással, látszott, hogy még szoknunk kell egymást, de már akkor nagyon sok visszajelzés érkezett számomra. Nagyon vegyes egyébként a társaság olyan értelemben, hogy vannak újak, akik más klubokból érkeztek, és voltak sérültek, valamint betegség miatt hiányzók. Nem volt ez másként Baján sem, ahol megint nem volt teljes a keret, de a fiatalabbak is remekül helyt tudtak állni, így hibátlanul vettük az akadályt és mindkét mérkőzést megnyerve jutottunk be a kiemelt bajnokságba. Hihetetlen erő van ebben a csapatban és úgy érzem, egyre jobban összeérünk. Most örülünk a győzelemnek, de a munka folytatódik tovább” – mondta Tullner Krisztián edző.

 

A juniorok a főtáblán a PVSK NKA/A, a Török Flóris Törekvés SE, a Zalaegerszegi KTE, a Szolnok A és a Nyíregyházi Kosársuli csapatával kerültek egy csoportba.