Az egerszegiek, amint pályára lépett a amerikai játékosunk, azonnal jelezték: mivel a szabályok szerinti időhatárig, azaz a mérkőzést megelőző második munkanap 12 óráig nem került fel Hollivay a klub csoportos játékengedélyére, így nem léphetett volna pályára a vasárnapi bajnokin.

A versenybizottság megállapította, hogy ahhoz, hogy Hollivay jogszerűen lehessen meccskeretben, a munkaszüneti napokat figyelembe véve december 20-án délig kellett volna beérkeznie a játékengedély iránti kérelemnek, amit az átigazolás valamennyi feltételével együtt csak december 24-én tudott regisztrálni az MKOSZ. Ennek ismeretében pedig helyt adtak a ZTE óvásának.

A döntés értelmében csapatunk nem csupán a mérkőzést veszítette el, hanem a kiállásért járó egy pontot is.

Fűzy András elnök így nyilatkozott az esettel kapcsolatban: „A versenybizottság döntését megvizsgáltuk, fellebbezéssel azért nem éltünk, mert megbizonyosodtunk arról, hogy az átigazolási rendszerben az összevont karácsonyi pihenőnapok miatt, ha minimálisan is, de kicsúsztunk a határidőből, ezért új játékosunk valóban nem léphetett volna pályára. A történtek konzekvenciáit levonjuk, klubon belül a személyi felelősséget megállapítjuk, de az élet megy tovább, hiszen minden területen pályán és azon kívül is követhetnek el emberek hibát, még akkor is, ha a legjobb akaratukkal és a klub érdekében és előrelépéséért cselekszenek. Mindettől függetlenül minden kedves szurkolónknak egészségben, magunknak pedig sikerekben és jó meccsekben gazdag új évet kívánok.”