DVTK HUN-Therm–SERCO UNI Győr 94–87 (31–26, 18–18, 20–22, 25–21)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés, 1100 néző. V.: Tóth C., Nagy V., Györfy.

DVTK-HUN Therm: GUIRANTES 23/12, Aho N. 7, Aho T. 3/3, GARBIN 10/6, GREEN 16. Cs.: Bacsó 5/3, KÁNYÁSI 14/3, Oláh, Grigalauskyte, BERNÁTH 8/3, Kiss A. 8. Edző: Völgyi Péter.

SERCO-UNI Győr: ELLENBERG 30/21, Dombai 10/3, Dubei 10/6, OROSZOVÁ 12/3, MOMPREMIER 12. Cs.: Bach 1, Török Á., Williams 6, Ruff-Nagy D. 6, Weninger, Edző: Cziczás László.

A meccs statisztikája ide kattintva érhető el.

Mompremier kosarával kezdődött a találkozó, erre Aho Nina kosár plusz büntetővel, testvére, Tyra triplával válaszolt. A folytatásban Ellenberg emelt be egy fontos hármast, ezzel két pontra feljöttünk (9–7). Dombai trojkája után pedig már csak egypontos hátrányban voltunk (11–10). A negyed közepén megint ellépett a DVTK, időt is kért Cziczás László (19–12). Oroszová hárompontosával, majd Dombai kosár plusz büntetőjével közelítettünk ellenfelünkhöz, Ellenberg kosara pedig egy 9–0-ás rohanást, valamint fordítást jelentett. Most Völgyi Péter kérte ki idejét (19–21), ami után Dombai még megtoldotta az előnyünket. A 11–0-ás szakasz végére Kányási tett pontot kosár plusz bónusszal (22–23). A pontgazdag negyed végén elég volt két hiba, hogy a miskolciak kiépítsenek egy ötpontos vezetést (31–26).

Két hazai kosárral kezdődött a második tíz perc, nálunk Ellenberg szerezte az első pontokat (35–28). A 14. perc végén tíz pont fölé nőtt a különbség (39–28). Ellenbergtől nagyon kellett a tripla. Állandósult a 8–10 pontos differencia. A 17. percben a DVTK kért időt (43–35). Ez a folytatásban sem változott, ám a félidő hajrájában Dubei triplájával hét, Williams duplájával öt pontra zárkóztunk, így 49–44-es diósgyőri vezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok.

A fordulás után a diósgyőrieké volt az első kosár, Ellenberg triplájával feleltünk erre. Ruff-Nagy kosarával megint faragtunk egy pontot a hátrányunkból (52–49). Mompremier duplája után pedig már csak egy ponttal vezetett a diósgyőri alakulat. Nem hiányzott Bernáth hárompontosa. Nem tört meg ez sem bennünket, a negyed közepén 55–54 volt a hazaiak javára, majd Kányásira fújtak sportszerűtlent a játékvezetők. Ellenberg a két büntetőből egyet értékesítve egyenlített, az akcióból viszont nem tudtunk kosarat szerezni (55–55). Kosárra kosár volt a válasz, fej fej mellett haladt a két csapat. Két perccel a negyed vége előtt Ellenberg triplájával hosszú idő után újra vezettünk, de Guirantes is hármassal felelt (64–64). Megint elég volt pár hiba, egy 5–0-val ellépett a DVTK, ebből a zárószakasz előtt kettőt dolgoztunk le (69–66).

Az utolsó tíz percben Garbin emelt be egy hármast, megduplázva ezzel a különbséget, Aho Nina pedig Ellenberget megelőzve szerzett labdát, és dobott közeli kosarat. Indokolt volt Cziczás László időkérése (74–66). Dubei és Ellenberg is fontos hármast szerzett (76–72). A negyed közepén Guirantestől esett be egy trojka, hét pontra nőtt a hátrányunk, Mompremier közelijével faragtunk ebből (35. perc: 81–76). Dubei két büntetőt dobhatott, sikeresen. Egy hármasra voltunk a hazaiaktól, ám ők dobtak ilyen értékű kosarat Guirantes révén. Három perccel a vége előtt mínusz háromnál mi támadhattunk, de újabb kosarakat a miskolciak szereztek (88–81). Dubei pontozódott ki a hajrában, az utolsó két perc 90–82-es hazai vezetésről kezdődött. Ellenberg egy hármassal reménysugarat adott, de innen már nem volt visszaút. A végén leginkább arra kellett figyelni, hogy 9 pontnál kisebb különbségű legyen a vereség. Ez Ruff-Nagy Dóra dudaszós duplájának köszönhetően összejött, így bár vereséget szenvedtünk, a két csapat egymás elleni összevetésében mi vagyunk a jobbak.

Cziczás László: Felemás érzéseim vannak, mert ugyan kikaptunk, de nem játszottunk rosszul. Látszott, hogy nem vagyunk messze egy komoly Euroligás csapattól. Ráadásul sikerült kilenc ponton belül maradnunk, ami az egymás elleni összevetés szempontjából még jó lehet az alapszakasz végén. Mindkét együttesben voltak extra teljesítmények, a magyar játékosok között is. Az is jó volt, hogy az országos tévé közvetítette ezt a meccset, mert jó reklámja volt a női kosárlabdázásnak.

Sabina Oroszová: Sok pontot engedtünk a hazaiaknak, talán ez volt a döntő. Kemény, fizikális mérkőzés volt. Jobb összpontosítással más eredmény is születhetett volna. 

Fotó: Koncz Márton