Szerdán 18 órakor az egyetemi csarnokban a francia Villeneuve d’Ascq együttesét fogadja a SERCO UNI Győr.

 

A női Euroliga 8. fordulója előtt mi 1 győzelemmel és 6 vereséggel, riválisunk 3 győzelemmel és 4 vereséggel áll.

 

Az egyik sikert a nyitófordulóban éppen ellenünk érte el, pedig sokáig úgy tűnt, mi kezdjük győzelemmel az idei EL-kiírást.

 

Az első negyed végén 32–22-re vezettünk, és az előnyből még a negyedik negyed kezdetére is maradt. Az utolsó tíz percben 69–65 volt a javunkra. A zárófelvonásban ugyan fordított a Villeneuve (79–75), de a legvégén hárompontos vezetésünknél egy triplával döntetlenre mentették a mérkőzést a hazaiak. Ebben pedig már ők voltak jobbak, egy 7–0-ás rohanással megalapozták a sikert, a legvégére egy pontra tudtunk csak felzárkózni. A vége 93–92-es francia siker lett.

A két csapat eddig három alkalommal találkozott egymással, mindegyik meccset a  Villeneuve d’Ascq nyerte, a mostani előtt a a 2014/15-ös Európa-kupa-sorozatban diadalmaskodott ellenfelünk Győrben (79–78) és Franciaországban (82–59).

 

A fiba.basketballon a közelmúltban megjelent friss erősorrendben egyébként a Villeneuve-öt két hellyel előbbre sorolva a 10. pozícióba tették, míg mi a 14.-ek vagyunk, igaz, ezt a listát még az előző forduló előtt készítették, azóta mindkét gárda elveszített mérkőzését, de nem frissült a ranglista.

 

Cziczás László vezetőedző továbbra sincs könnyű helyzetben, hiszen Kristine Anigwe játékára ezúttal sem számíthat, ennek ellenére reméli, kicsit ki tud lábalni a hullámvölgyből tartalékos csapata: „Az első mérkőzésünkön gyakorlatilag egylabdás, kiváló meccset tudtunk játszani. Jelenleg küzdünk a center hiányával, nagyon hiányzik a palánk alól. Ennek ellenére szeretnénk megszerezni második győzelmünket. Nehéz feladat lesz, hiszen rendkívül komoly csapat az ellenfél, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk lendületet venni és jó hangulatban belemenni a hétvégi, Szekszárd elleni rangadóba.”

Fotó: fiba.basketball