Szerdán 18 órakor az egyetemi csarnokban Európa-kupa-mérkőzésen az ukrán Prometej csapatát fogadja az UNI Győr MÉLY-ÚT. Az elmúlt napok mozgalmasra sikeredtek, hiszen előbb az amerikai irányító, Aari McDonald távozott a klubtól, majd őt egy kanadai játékossal sikerült is pótolni, de Shay Colley a hétközi mérkőzésen még nem léphet pályára.

Fűzy András elnök a nem várt események ellenére is bízik abban, hogy a csapat tovább tud jutni ebből a csoportból: „Januárban különleges körülmények között, buborék rendszerben játszottuk hazai környezetben az EK-csoportkört. Sajnos akkor nem sikerült a továbbjutás, most viszont ideálisabb a helyzet, oda-vissza játszanak a csapatok, így kétszer annyi meccs van arra, hogy kiharcoljuk a rájátszásba jutást. Bár valóban nehéz napokat éltünk meg, nem adjuk fel, mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ne a csoportkör jelentse a nemzetközi szereplésünk végét. Az első meccsen Törökországban szoros vereséget szenvedtünk, láttuk a hibákat, ezeket kell kijavítani a célok elérése érdekében. Azt gondolom, azért vagyunk sportemberek, hogy az új helyzetben is megtaláljuk a siker kulcsát. Hiszünk magunkban, vannak tartalékok az együttesben. Ráadásul megérkezett Beatrice Mompremier is, aki hétfő este már edzett, szerdán is játszhat, és nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy játékban és eredményességben is előbbre tudjunk lépni. Az ukrán csapat nem ugyanaz, mint amelyiket januárban legyőztünk, azóta erősödtek két jó amerikai kosarassal, de itthon mindenképpen nyerni szeretnénk.”

Iványi Dalma vezetőedző is bízik a jó eredmény elérésben, de nemcsak szerdán, hanem a folytatásban is: „Nemcsak résztvevői szeretnénk lenni a csoportmeccseknek, hanem mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk. A nehézségekkel nem, csak az előttünk álló feladatokkal foglalkozunk. Vasárnap ugyan kikaptunk a Soprontól, de a vereség ellenére a mutatott játék biztató volt, hatvanhét ponton tartani a hazai pályán játszó Sopront, az mindenképpen biztató. Ahogyan az is, hogy láthatóan most összezárt a társaság, és mindenki rátett még egy lapáttal. Erre a folytatásban is szükség lesz. Nagyon örülünk Beatrice Mompremier visszatérésnek, nagyon vártuk már, azért vele a palánk alatt erősebbek leszünk, önbizalmat adhat nekünk, és az ellenfelek is másként néznek azért ránk, hogy van azon a poszton egy 190 centinél magasabb játékosunk. Persze csodát várni még nem lehet tőle, hiszen csak vasárnap este érkezett meg, de bízom benne, hogy már vele a sorainkban küzdelmes meccsen behúzzuk a mérkőzést. Egyénileg is fontos lesz a védekezésünk, illetve az, hogy mennyire tudjuk mi irányítani a mérkőzést.”

Török Ágnes csapatkapitány is optimistán várja a szerdai találkozót: „Hektikus időszak van mögöttünk, de ez még motiváltabbá tett bennünket. Azt gondolom, olyan karakterek vannak a csapatban, akik meg tudják mutatni, milyen fából faragtak bennünket. A klub a mostani helyzetben is mindent megtett a jó szereplésért, most a csapaton a sor, hogy odategye magát, és olyan eredményeket érjen el, hogy decemberben a továbbjutásról beszélhessünk. Tavaly ez nem jött össze, most azonban ez a célunk, mert így tudunk csak fejlődni, és még jobbak lenni. Rendkívül kiegyenlített a csoport, minden pontnak nagy jelentősége lesz, de bízom magunkban.”

Fotók: Nagy Gábor (Kisalföld)