Szerdán 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr Európa-kupa-mérkőzésen a török Botast fogadja az egyetemi csarnokban.

 

A török női kosárlabdát nem nagyon kell bemutatni, jellemzően bivalyerős csapatok szerepelnek a nemzetközi porondon. Általában sok kiváló légióst foglalkoztatnak, a Botas azonban mindössze három külföldi játékossal vágott neki a szezonnak: az amerikai Victoria Macaulay és Destiny Slocum, továbbá a litván Egle Sventoraite erősíti a soraikat.

 

Az EK-ban az első meccset némi meglepetésre otthonában elbukta a litván Kibirkstis ellen (64–69). A török bajnokságot három győzelemmel és egy vereséggel kezdték a törökök, az Euroligában induló Mersintől idegenben kikaptak, saját csarnokukban azonban legyőzték a Fenerbahcét, vagyis rendkívül veszélyes ellenfél, akár még idegenben is.

 

Csapatunk a Botasszal eddig még nem találkozott története során.

 

Együttesünk jó formában van, hiszen a bajnokságban hétből hét győzelem a mérlege, az EK-ban pedig egy hete győzni tudott az izraeli Maccabi Asdod otthonában is. Vasárnap a TFSE ellen a fővárosban is nyertünk, igaz, kissé fáradtabban mozogtak a kezek és a lábak, de a második félidőben már nem volt kérdés, hogy marad a hibátlan mérleg.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott: „A Botas az első fordulóban meglepetésre kikapott, mert nem igazán ízlett nekik a litvánok kemény védekezése. Éppen ezért nekünk is a célunk, hogy kemények és agresszívak legyünk, ne hagyjuk kibontakozni a ponterős játékosaikat. Nagyon szeretnénk nyerni, mert azzal újabb lépést tennénk továbbjutás felé.”