A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nyilvánosságra hozta a női Európa-kupa 2021/22-es kiírásával kapcsolatos információkat. A sorozatba 57 gárda nevezett, akikhez az Euroliga selejtezőkből négyen csatlakoznak. Ez rekord, még soha nem volt érintett 61 csapat a második számú európai kupasorozat mezőnyében.

Magyarországról csapatunk az UNI Győr MÉLY-ÚT , valamint a DVTK automatikusan a főtáblára került, míg a Csata és a PEAC-Pécs selejtezőre kényszerül. Hazánk az elmúlt évadhoz hasonlóan a keleti konferenciában, hivatalos nevén a Konferencia 1 mezőnyébe nyert besorolást. Itt a főtáblán a már biztos induló két magyar csapat mellett a Syktyvkar, az Orenburg, a Krasznojarszk, a Nesibe Aydin, az Ormanspor, a Mersin, a Polkowice, a Gorzow Wlkp.. a Panathinaikos, az Olimpiakosz, a Neve David Ramla, a Horizont Minszk, a BC Prometej és a Crvena Zvezda szerepel. Ide érkezik a Bellona Kayseri, a Szekszárd és az ACS Sepsi-SIC Euroliga selejtező-csoportjából két gárda.

A Konferencia 1. selejtezőjében 12 csapat érdekelt: a Csata és a PEAC-Pécs (kiemelt) mellett a Sparta&K Moscow Region Vidnoje (kiemelt), a Hatay (kiemelt), a Birevim Elazig Il Özel Idare (kiemelt), a Bydgoszcz (kiemelt), a Lublin, a PAOK, az Eleftheria Moschatou, a Niki Lefkadas, a A3 Basket Umea (kiemelt) és Elitzur Holon. A hat kiemelt csapathoz, ahol a PEAC is szerepel, sorsolják a hat nem kiemelt gárdát. Az oda-visszavágós párharcok hivatalos játéknapjai szeptember 23. és 30.

Nyugaton, azaz a Konferencia 2-ben főtáblás a LDLC Asvel Feminin, a Villeneuve D’Ascq, az ESB Roche Vendée, a BC Lointek Gernika Bizkaia, az Estudiantes Madrid, a Clarinos De La Laguna, a BK Zabiny Brno, a KP Brno, a Virtus Bologna, a Basket Namur, a Castors Braine, a Mechelen, a Fribourg, a Stars Keltern és a Ruzomberok. Ide érkezik a Bourges Basket, a Schio és a Valencia selejtezőjéből két együttes.

A Konferencia 2 selejtezőjében a Carolo Basket (kiemelt), a Tarbes (kiemelt), az Ensino Lugo (kiemelt), a CB Islas Canarias (kiemelt), a Magnolia BR Campobasso, a Sassari, a Liege Basket (kiemelt), a Kortrijk Spurs, a Piestanske Cajky, a Uniao Sportiva (kiemelt), a BBC Grengewald Hueschtert (kiemelt), a London Lions, a Haukar és az Ulriken Eagles. Itt is a hat kiemelt csapathoz sorsolják a hat nem kiemelt gárdát. Az oda-visszavágós párharcok hivatalos játéknapjai szeptember 23. és 30.