Immár hagyomány, hogy a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzésen a Sopron Baskettel játszik csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT. Ezeken a meccseken sosem az eredmény a fontos, viszont fontos felkészülési állomás, hiszen alig két hét van hátra a szezon rajtjáig.

Mindkét gárda tartalékosan állt fel, az elején elég sok volt a hiba, mi kaptuk el előbb a fonalat, 6–0 után szerezte első pontjait a Sopron. A negyed közepén egy pontra feljött a Sopron (11–10), de megint mi léptünk el pár ponttal (16–12). A szakasz hajrájában kiegyenlített a Sopron (20–20), Baffy duplájával nálunk volt az előny tíz perc után.

A második tíz perc elején is nehezebben indult be a pontgyártás, de most a Sopron találta meg előbb a gyűrűhöz vezető utat (15. perc: 24–26). Dombai villanásaival és Dubei kosaraival egyenlítettünk (28–28). A félidő utolsó perceiben megint Dubei villogott, zsinórban szerzett öt pontjával megint nálunk volt az előny (33–30). A nagyszünetre egypontos vezetéssel vonulhattunk (41–40).

A fordulást követően átvette a vezetést a Sopron (41–47). Oroszová triplájával lettek meg első pontjaink a félidőben. Állandósult az öt-hat pontos különbség (27. perc: 50–56). A negyed végére sikerült fordítani (61–58).

A záróetap soproni kosarakkal kezdődött, amivel ismét a vendégeknél volt az előny (61–64). Iványi Dalma időt is kért, de a kosarakat a Sopron szerezte. Az első öt perc 0–15-tel zárult, amit Oroszová tört meg egy duplával egy újabb időkérést követően. Egy 6–0-val visszakapaszkodtunk, de aztán megint tíz pont fölé nőtt a különbség (67–78). A vége soproni győzelem lett, de két héttel a bajnoki rajt előtt újabb hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk.  

UNI Győr-MÉLY-ÚT–Sopron Basket 67–80 (22–20, 19–20, 20–18, 6–22)

Győr, Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmérkőzés, 300 néző. V.: Győrffy, Goda, Rózsavölgyi.

UNI Győr: Dombai 9, Dubei 17/9, Weninger 6, Markovic 2, Oroszová 17/3. Cs.: Varga Zs. 5, Rozmán, Révész 5/3, Baffy 2, Ruff-Nagy 4. Edző: Iványi Dalma.

Sopron Basket: Varga A. 23/9, Varga S. 7/3, Czukor 18/9, Jovanovic 6/3, Gaye 20. Cs.: Sitku 6, Erdélyiová, Molnárová. Edző: Gáspár Dávid.

Iványi Dalma: – Több pozitívumot láttam, mint Brnóban, azt gondolom, lépegetünk előre. Mikor fizikálisan és fejben kicsit elfáradtunk, akkor alapvető hibákat vétettünk. Ezekben kell javulnunk.

Klubunk a szokásoknak megfelelően díjazta a korosztályok legjobbjait, valamint a Fűzy Ákos- és Tapodi Péter-díjat is átadták. A díjazottak: Perl Zsófia (MEFOB), Révész Boróka (NB I/B), Mihály Emma (U18), Szabó Laura (U16), Kozma Kata (U14), Rigó Dorina (U14/B), Gálos Hanna (U12), Nagy Judit (U11, Villámló Tigrisek A), Büki Lili (U11, Harcias Kenguruk), Kovacsics Emma (U11, Feketés Darazsak), Rasztovics Boglárka (U11, Villámló Tigrisek B), Bélafalvi Dóra és Lép Izabella (legjobban fejlődő játékosok). Az év utánpótlás játékosa (Fűzy Ákos-díj): Dombai Réka, az év utánpótlás edzője (Tapodi Péter-díj): Marosvölgyi Anita.

A Győri Női Kosárlabdáért-emlékérmet Dagmar Imbergerová, az SZKA technikai vezetője, Szöllősi Zoltánné, a Győr-nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola intézményvezetője és Piszker Tibor, az akadémia edzője vehette át.

Köszöntöttük az U19-es világbajnokságon bronzérmet nyert játékosokat, Dombai Rékát és Rozmán Lillát is. A tavalyi felnőttbajnokság bronzérmeit is átadtuk a stáb azon tagjainak, akik a mindent eldöntő miskolci bronzcsatán nem lehettek jelen.