UNI Győr MÉLY-ÚT–TFSE-MTK 91–82 (21–25,  25–20, 22–11, 23–26)

Győr, 100 néző. V.: Kapitány, Szilágyi, dr. Oláh.

UNI Győr: KIESEL 17/3, DUBEI 14/6, Dombai 9/3, TÖRÖK Á. 13/6, BARNAI 21. Cs.: WENINGER 10/6, Lass, Kéita 5/3, Révész 2. Edző: Iványi Dalma

TFSE: Ch. Jenkins 23/9, Dúl 7/3, Bernáth 24/9, A. Jenkins 22, Markovic. Cs.: Németh A. 2, Boros, Katona, Kovács V. 4, Herman, Tóth T. Edző: Magyar Bianka.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, hullámzó volt a játék. Hol egyik, hol másik csapat vezetett. A vendégek 8–5-ös vezetésünk után egy 9–0-val fordítottak. Hosszabb kosárcsendet tört meg Dombai két büntetője (5. perc: 10–14). Chanice Jenkins triplája után Iványi Dalma időt kért. A szakasz második felében kicsit agresszívebb lett a védekezésünk, Dubei triplájával két pontra jöttünk fel, majd Kéita jó helyzetfelismerése után egyenlítettünk (19–19). A vezetést nem sikerült átvenni, sőt, néhány hibát kihasználva a negyed négypontos vendégvezetéssel zárult (21–25).
A második tíz perc elején felváltva estek a kosarak, így nem csökkent jelentősen a hátrányunk (13. perc: 28–31). A játékrész közepén egy pontra feljöttünk, a vezetés megszerzéséhez is volt labdánk, de lejött a gyűrűről a dobás. Két kimaradt TFSE-büntető után két ízben is fordíthattunk volna, de nem voltak pontosak a befejezések. Negyedikre összejött, Weninger kosarával vezettünk hosszú szünet után (35–34). A nagyszünetig felváltva vezettek a csapatok, a hajrában megint a TFSE jutott lépéselőnyhöz (42–45), de Révész időn túli büntetőivel mi vonulhattunk előnnyel az öltözőbe (46–45).

Weninger triplája és Barnai duplája vezette fel a második félidőt (51–45). Mindkét fél kapkodott, megálltak a pontgyártásban, a csendet Kiesel törte meg egy labdaszerzés, majd egy betörés után (55–46). Dombai szépen kijátszott akció végén triplát dotbott, Magyar Bianka pedig időt kért (25. perc: 58–48). Kosárra kosár volt a válasz, nem csökkent az előnyünk (28. perc: 64–54), sőt, még kicsit növeltük is a zárófelvonás előtt is (68–56). Kicsit akadozott a gépezet a negyed elején, egy 5–0-val kapaszkodott a TFSE, kellett Barnai duplája (33. perc: 70–61), még inkább Kéita triplája. Török hárompontosával komoly előnybe kerültünk, a vendégek edzője időt is kért (35. perc: 76–63). Egy hármassal a TFSE jelezte, nem adja fel. Török fontos kosarára beesett egy újabb vendégtripla. Iványi Dalma időkérése indokolt volt (37. perc: 78–71). Egészpályás letámadásra jött ki a vendéggárda. Dubei hármasára Dúl válaszolt hasonló értékű kosárral. Barnai kosár plusz büntetőjével megint távolodtunk (84–76). A hajrában már nem engedtük ki a kezünkből az irányítást, újjáalakult csapatunk nagyot harcolva szép győzelemmel kezdte a bajnokságot.

Iványi Dalma: – Reménykedtünk egy ilyen kezdésben. Döntő volt, hogy a második félidőre feljavult a védekezésünk, és abból tudtunk indulni. Azt gondolom, jól vizsgázott mindenki, bízunk a hasonló folytatásban. Kiemelném, hogy igazi csapat voltunk, a terhek nagyon jól oszlottak el, mindenki hozzá tudott tenni valamit az eredményhez.

Magyar Bianka: – Nagyon jól felkészült győri csapattal találkoztunk, nekünk gyakorlatilag csak két közös edzésünk volt. Ráadásul két kulcsemberünk is megsérült az első félidőben, de a magyar játékosok jól szálltak be. Türelmesnek kell lennünk, és reménykedünk a jó folytatásban.

Barnai Judit: – Nagyot küzdött a csapat, a gyengébb első negyed után feljavultunk, és végül megérdemelten nyertünk. Örülök, hogy ehhez én is jó játékkal tudtam hozzájárulni.

Bernáth Réka: – Gratulálok a győrieknek, jogos a sikerük. Nekünk az a tanulsága a meccsnek, hogy ha nem védekezünk csapatként, akkor nem tudunk megnyerni egy ilyen szoros találkozót. Elsősorban ebben kell előrelépnünk.

Galéria