A találkozót mi kezdtük jobban, 5-2 után az 5. percben Hruscaková kosár plusz büntetőjével 8-4-re vezettünk. A negyed második felében Rachel Hollivay is pályára lépett. Hayes triplájával zárkózott a ZTE, majd Hollivay megdobta első kosarait (16-12). A negyed végére viszont elfogyott az előny (21-21).

A második tíz percben a zalaiak szerezték az első kosarakat, az egyik ráadásul tripla volt. Czank két és fél perc után büntetőből volt eredményes – sportszerűtlen hiba után dobhatott -, de az újabb kosárra még várni kellett. Közben Horti és Burkholder triplákkal növelte az előnyt (22-32). Időt is kért Merim Mehmedovic, de a zalaiak növelték pontjaik számát (22-33). Papp hét perc után az első akciókosarat dobta a negyedben, majd Hruscaková is betalált (27-33). Most a vendégek edzője kért időt. A félidő 29-35-tel zárult.

A fordulás után Raksányi kosarával és kivédekezett zalai támadással kezdődött a szakasz, majd Nagy Dóra dobott egy hármast (31-38). A folytatásban fokozatosan jöttünk fel (25. perc: 39-40), de utolérni ekkor még nem sikerült a vendégeket. Hruscaková triplája után viszont ez összejött (46-46). Zalai időkérés után egy újabb triplával maradt az előny a ZTE-nél (48-51), de a zárófelvonás előtt 52-52 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó tíz perc első kosara a vendégeké volt, Barnai egalizált. Fej fej mellett haladtak a csapatok, de rendre a Zeténél volt az előny (58-59). Többször is volt esély a fordításra, de Hayes kritikus pillanatban dobott triplát (60-64). Mehmedovic időkérése után Hruscaková két kosarával egyenlő volt az állás (64-64). Hruscaková hármasával hosszú idő után megint nálunk volt az előny (69-66).  Izgalmasan alakult a vége, 49 másodperccel a vége előtt 71-68-nál a vendégek kértek időt, de mivel újabb kosár nem esett, fontos győzelmet sikerült aratni.

Merim Mehmedovic: – Gratulálok a lányoknak, nagyot harcoltak. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem. Nehéz periódusban vagyunk, ezért volt fontos ez a győzelem. Boldog új évet kívánok minden szurkolónak.

Horváth Zsófia: – Inkább mi veszítettük el a meccset, a végén elveszítettük a koncentrációnkat. Összességében azt gondolom, jó meccset játszottunk, kár a végjátékért.

Barnai Judit: – A szív diadala volt ez a mostani, nagyot kellett harcolni, de szerencsére meglett a győzelem.

Nagy Dóra: – Apró nüanszok döntöttek, a végén mi hibáztunk többet, amit a győriek jól kihasználtak.