UNI Győr MÉLY-ÚT–TFSE 87–64 (27–19, 17–24, 20–9, 23–12)

Győr, NB I-es női rájátszás, az 5–8. helyért, 1. mérkőzés, 100 néző. V.: Farkas, Söjtöry, Kapusi.

UNI Győr: CANADA 13, Dombai 13, DUBEI 15/9, OROSZOVÁ 8, MOMPREMIER 13. Cs.: TÖRÖK Á. 13/3, Ruff-Nagy D. 2, Weninger 8/3, Varga Zs. 2. Edző: Iványi Dalma.

TFSE: CH. JENKINS 16/3, THEODOREÁN 14/9, Süle 4, Dúl P. 10/3, PAVEL 12/3. Cs.: Burján, Németh A. 2, Király, Szeitl, Tóth T. 1, Tapley 5, Herman. Edző: Magyar Bianka.

Mi szereztük az első kosarat, amire hat ponttal feleltek a vendégek. Szerencsére rendezni tudtuk a sorokat, és mi csináltunk egy 7–0-ás szériát, melyet Dubei triplája tett teljessé. Lendületben maradtunk, a negyed közepén túl Dubei újabb hármasával 16–8-ra elléptünk, időt is kért Magyar Bianka. Ez sem változtatott a játék képén, 20–8-nál azonban Theodoreán triplájával kapaszkodott a vendéggárda, mely egy gyors lerohanást is eredményesen vitt végig. Most Iványi Dalma kért időt. Weninger is fontos triplát dobott, megint nőtt az előnyünk (22–14), de hasonló dobás után volt eredményes a fővárosi csapat. Az első tíz perc után nyolc ponttal vezettünk (27–19).

Török kosarára két tripla volt a válasz a TFSE részéről. A vendégek öt pontra felzárkóztak, mikor Dubei talált be közelről, majd Chanice Jenkins és Dubei váltott triplát (38–31). Nem estek sűrűn a kosarak, a TFSE azért szépen csökkentette a hátrányát (16. perc: 39–35). A folytatásban megint elléptünk (44–35), de a TFSE fokozatosan zárkózott, időt is kellett kérnie Iványi Dalmának, de egy pontra így is felzárkózott a TFSE (44–43).

Vendégkosár nyitotta a második félidőt, amivel előnybe is került a fővárosi alakulat. Szerencsére visszavettük a vezetést, és kicsit el is léptünk (51–45). Magyar Bianka kért időt. Ez sem törte meg a lendületünket, állandósult a nyolc-tíz pont körüli előnyünk (56–48), ami aztán 10 pont fölé nőtt (60–48). A zárónegyed előtt megnyugtató különbséggel vezettünk (64–52).

Az utolsó tíz percben visszajött tíz ponton belülre a TF (66–57), de egy sportszerűtlen hibát kihasználva megint eltávolodtunk a vendégektől (74–57). Gyakorlatilag eldőlt a találkozó, 78–58-nál a 36. percben már húsz pont volt a differencia. Nyitott kérdés nem maradt, folytatás szerdán 19 órakor a TFSE-MTK otthonában. 

Iványi Dalma: – Az első félidőben hoztuk a szokásosat, jó kezdés után megint fegyelmezetlenné váltunk. A nagyszünetben a fejmosás hatott, utána mind védekezésben, mind támadásban feljavultunk, a gyilkos ösztön is megvolt bennünk. Szerdán szeretnénk lezárni a párharcot, ha a második félidei mentalitással játszunk negyven percig

Magyar Bianka: – A nagyszünet nem jött nekünk jól, lendületben voltunk, ami megtört. Utána feljavult a győri csapat, mi viszont több üres dobást rontottunk, így magunkat hoztuk kicsit nehezebb helyzetbe. Szeretnénk otthon győzni, hogy kiharcoljuk a harmadik meccset.

Jordin Canada: – Hullámzó volt a játék, főleg az első félidőben. A másodikban feljavult a védekezésünk, amiből könnyű kosarakat tudtunk szerezni, amivel eldöntöttük a mérkőzést.

Theodoreán Alexandra: – Sajnálom, hogy végül kikaptunk, két negyedig jól játszottunk, de utána már nem jöttek össze úgy a dolgok. Elsősorban támadásban estünk vissza, a dobott pontok különbsége is mutatja ezt. Felkötjük a nadrágot, hogy szerdán visszavágjunk, és legyen egy harmadik meccs a párharcban.

Fotók: Krizsán Csaba