UNI Győr MÉLY-ÚT–ZTE 98–76 (34–21, 19–19, 23–22, 22–14)

Győr, NB I-es mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Fodor, Horváth Cs.

UNI Győr: KIESEL 18/3, Dubei 8/3, Dombai 11/3, TÖRÖK Á. 15/6, MOMPREMIER 19. Cs.: Kéita 6, Barnai 5, Lass 3, Révész 8, Varga Zs. 4, Rozmán 1. Edző: Iványi Dalma.

ZTE: DZOMBETA 27/6, Horváth Fr. 8, Chroméj 8/3, SZABÓ P. 28/3, Tuchscherer. Cs.: Kulcsár 5, Úr, Dömötör, Horváth Fa., Szabó K., Németh K. Edző: Ambrus Péter.

Weninger kisebb bokasérülés miatt óvatosságból kihagyta ezt a találkozót, melyen puha védekezéssel kezdett csapatunk, a zalaiak az első negyed nagy részében végig tartották a lépést csapatunkkal. A negyed hajrájában sikerült egy kicsit keményíteni a védekezésünkön, és ennek köszönhetően elkezdett kinyílni az olló, a negyed végére tíz pont fölé nőtt a különbség (34–21).

A második tíz percben sem lehetett igazán elégedett tanítványaival Iványi Dalma, a zalaiak becsülettel küzdöttek, és nem hagyták elszakadni csapatunkat. Ha nőtt is az előnyünk, ebből visszazárkózott a vendéggárda tíz pont környékére, a nagyszünetben ugyanannyira volt egymástól a két csapat, mint tíz perc játék után. A kapott pontok száma volt a szokottnál több (53–40).

A harmadik tíz percben úgy tűnt, kezd fáradni az ellenfél, már húsz pontnál több is volt a javunkra (69–48), de megint lazán védekezett csapatunk, ezt kihasználva megint felzárkózott a ZTE az első negyedben kialakult különbség környékére. A szakasz egy ZTE-triplával és 76–62-es vezetésünkkel zárult.

A zárófelvonásban 4–0-val kezdtünk, de ZTE kosár plusz büntetővel válaszolt. A győzelem nem forgott veszélyben, viszont a kapott pontok száma továbbra is sok volt. Szerencsére a találkozó utolsó szakaszában ismét nőtt a különbség, így végül csapatunk a papírformának megfelelően biztosan győzött, de a játék több elemében is van hova javulni a folytatásra.

Iványi Dalma: – Gratulálok a ZTE-nek, nagyon jól játszott, de ehhez nekünk is volt közünk. Puhák voltunk, nem a megszokott ritmusban kosárlabdáztunk. Ebből is tanulnunk kell azonban, és rögtön a hétvégén megmutathatjuk a szebbik arcunkat.

Ambrus Péter: – Noha majdnem száz pontot kaptunk, támadásban jó teljesítményt nyújtottunk, volt ritmusunk. Ez olyan vereség volt, ami után nem kell szégyenkeznünk.

Török Ágnes: – A ZTE nagyon sokat javult a szezon kezdete óta, mi viszont nagyon nem játszottunk jól. Győztünk, de másra most nem lehetünk büszkék. Ennél sokkal több kell a folytatásban.

Szabó Petra: – A szezon talán legjobb játékát nyújtottuk, büszke vagyok a csapatra. Bízom benne, folyamatosan javulunk még a szezonban.