A vendégek kezdtek jobban, három perc után a portugál bajnok 8-2-re vezetett. Hruscaková törte meg a kosárcsendet, majd ismét ő volt eredményes. Ygueravide kosarával pedig egyenlő volt az állás (8–8). A negyed hajrája is döntetlennel kezdődött (11–11). Négy portugál pont után Papp Klaudia dobott be egy triplát, a negyed végül egypontos vendégelőnnyel zárult (18–19).

A második tíz perc portugál kosárral kezdődött, győri triplával folytatódott, Varga duplájával pedig a vezetést is sikerült átvenni (23–21). Hruscaková kosara után időt kértek a portugálok. A folytatásban Török emelt be egy hármast. Állandósult az öt-hat pontos különbség a szakasz közepén, ami kilencre nőtt Ygueravide triplája után (34–25). Egy 8–0-ás rohammal három pontra feljöttek a vendégek (36–33). Időt is kért Milos Pavlovic. Dombai újabb hárompontost dobott. A nagyszünetre hét pontra nőtt az előny (41–34).

A második félidőt 6–0-val kezdte az UNI Győr, jött is a portugál időkérés (47–34), ami után a vendégek csináltak egy 6–0-ás rohanást. A folytatásban öt pontra feljött az Olivais, ekkor Dúl emelt be egy triplát, Hruscaková és Papp pedig egy kétpontost (56–44). Megint időt kért a portugálok edzője. A zárófelvonás előtt 61–50 állt az eredményjelzőn.

Az utolsó negyedben két Török-kosár után portugál tripla jött. Dúl harmadik trojkája után 68–53 lett az állás. A hátralévő időben biztosan őrizte az előnyt az UNI Győr MÉLY-ÚT, és végül sima győzelemmel kezdte az Európa-kupa csoportkörét.

Milos Pavlovic: – Nem vagyok teljesen boldog, mert a győzelem ugyan megvan, de sok rossz döntést hoztunk. Jobb csapat vagyunk egyénileg és csapatként is, mint a portugál, ez most elég volt, de máskor ez kevés lesz. Sok kosarat kaptunk egy-egyezés után. Sokat kell még dolgoznunk.

Eugenio Rodrigues: – Vegyes érzéseim vannak, mert kikaptunk, ezért elégedett nem lehetek, de voltak olyan elemei a játéknak, melyek jól működtek.

Török Ágnes: – Örülök a győzelemnek, magas fordulatszámon pörögtünk. Most belefértek a hibák. Fiataljaink is eredményesen mutatkoztak be, ami szintén nagyon fontos volt.

Ana Radovics: – Az első negyedben eredményesek voltunk, utána elveszítettük a fonalat, kicsit elfáradtunk, ez vezetett ahhoz, hogy nem volt esélyünk már.