UNI Győr MÉLY-ÚT–TFSE-MTK 93–75 (26–15, 16–23, 24–21, 27–16)

Győr, rájátszás az 1–8. helyért, 1. mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Praksch, Tőzsér, Csabai-Kaskötő.

UNI Győr: KIESEL 16/9, Dubei 10/6, DOMBAI 16/9, Török Á. 5/3, MOMPREMIER 21. Cs.: WENINGER 14/6, Barnai, Lass 5/3, Varga Zs. 4, Kéita 2. Edző: Iványi Dalma.

TFSE-MTK: Ch. Jenkins 4, BERNÁTH 29/12, Katona 6/3, MARKOVIC 15/9, A. JENKINS 15. Cs.: Németh A., Boros, Kovács V. 6, Király, Herman. Edző: Magyar Bianka.

Kihagyott triplákkal kezdődött a negyeddöntő – mindkét oldalon pontatlan volt a dobás –, majd Mompremier sikeres büntetőivel folytatódott a találkozó. Keményen védekezett mindkét gárda, az első akciókosárra majdnem két percet kellett várni, Kiesel triplából volt eredményes. Nem engedett agresszivitásából csapatunk, így három és fél perc után szerezte csak második kosarát a TFSE. A negyed közepén 12–4-re vezettünk. A folytatásban tíz pont fölé nőtt a különbség, 19–6-nál időt is kért Magyar Bianka. Katona triplájával tíz pontra zárkózott a fővárosi gárda, de csak Weninger hármasáig (24–11). A negyed hajrájában a lélektani határon belülre került a TFSE (24–15), Weninger büntetőkből tett arról, hogy ez ne maradjon így (26–15).

Vendégtripla nyitotta a második szakaszt, majd egy dupla is beesett a látogatóktól. Két perc után még mindig nem volt kosarunk a negyedben, ezért Iványi Dalma időt kért (26–20). Mompremier kosár plusz büntetőből megtörte a csendet. Pontatlanabbá vált a támadójátékunk, védekezésben sem voltunk elég feszesek, fel is jöttek a vendégek (32–25). Kiesel hosszabb szünet után talált be megint, amire jött a válasz a túloldalon. Tartottuk 5–6 pontos előnyünket, de a félidő hajrájában a TFSE feljött két pontra (38–36), a félidő 42–38-as vezetésünkkel zárult.

Az ellenfél kosarára Dubei válaszolt a második félidő elején. Második negyedbeli lendületét átmentette a TFSE, és a 23. perc végén először vezetett (44–45), időt is kért Iványi Dalma. Dubei szerzett fontos hármast, de Bernáth is beemelt egyet, ahogyan Weninger és Markovic is (50–51). Varga Zsófia két büntetője, Kiesel hármasa, majd Mompremier büntetője után kicsit fellélegezhettünk és Török triplája is nagyon kellett (59–51). Nem adta fel a TFSE, megint közelebb zárkózott (59–56). A szakasz hajrájában megint a mi pillanataink következtek, ennek köszönhetően a zárószakasz előtt 66–59-re vezettünk.

Kiesel hárompontossal nyitott, a vendégek első kosara ebben a negyedben egy dupla volt. Állandósult a tíz pont körüli előnyünk (71–61), sőt, Dombai ezt meg is toldotta egy újabb trojkával. Időt kért Magyar Bianka. Dombai újabb hármassal vétette észre magát, majd Lass is a félkörön kívülről talált be, megint kinyílt az olló (80–61). Fáradni látszott a gyakorlatilag csak hat embert használó TFSE, azért még egy időkéréssel próbálkozott a vendégek edzője. Sok változást ez sem hozott. A végeredményt tekintve simának tűnő, valójában azonban nagyon nehéz mérkőzésen megszereztük első győzelmünket a párharcban.

Iványi Dalma: – Jól kezdtünk, aztán a folytatásban feljött a TFSE. Ekkor kicsit bizonytalanabbá váltunk, de aztán a harmadik negyed végétől kijött az, hogy hosszabb a padunk, ezt a tempót jobban bírjuk, így végül megnyertük a meccset, de ez még csak az első felvonás volt. Szerdán ennél is koncentráltabb játékra lesz szükség.

Magyar Bianka: – Csak a meccs egyes periódusaiban játszottunk jól, illetve volt, mikor úgy lttam néhány játékoson, mintha feladta volna a mérkőzést, pedig csak pár pont volt a hátrányunk. Szerdán szeretnénk visszavágni, hogy legaláébb egyszer legyőzzük a győrieket a szezonban.  

Beatrice Mompremier: – Fókuszáltan kezdtük a találkozót, és akkor sem estünk kétségbe, mikor az ellenfél fordított. Örülök a győzelemnek, és remélem, szerdán, a második meccset is sikerül megnyernünk.

Bernáth Réka: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem először a szezonban. Ezt ki kell javítanunk, mert sok erőt vesz ki a felzárkózás. Sajnos most is ez történt. Bízom benne, hazai környezetben sikerül egyenlítenünk, hogy egy hét múlva visszatérhessünk Győrbe.