Szerdán fordul az Euroleague Women csoportköre, és kezdődnek a visszavágók. Elsőként a Villeneuve d’Ascq együttesét látjuk vendégül. A franciákkal az első fordulóban egylabdás mérkőzésen, hosszabbításban szenvedtünk 93-92-es vereséget. Biztosan parázs mérkőzésre van kilátás tehát az Egyetemi sportcsarnokban, egy fizikálisan nagyon erős csapat ellen. A találkozó előtt Cziczás László vezetőedző, és Dubei Debóra, valamint Gyöngyösi Janka mondták el várakozásaikat.

 

Cziczás László: Az első mérkőzésünket a Villeneuve ellen játszottuk az Euroligában, és gyakorlatilag egy egylabdás kiváló meccset tudtunk játszani. Küzdünk az ötös center hiányával továbbra is, nagyon hiányzik a palánk alól. Ennek ellenére nagyon szeretnénk megszerezni a második győzelmünket. Nehéz feladat lesz, hiszen rendkívül komoly csapat az ellenfél, de hazai pályán mindenképpen szeretnénk lendületet venni és jó hangulatban belemenni a hétvégi Szekszárd elleni rangadóba.

Dubei Debóra: Nagyon kemény mérkőzésre számítok a Villeneuve ellen, hiszen egy nagyon fizikális csapatról van szó. Az első mérkőzésen érezhettük, hogy a hosszabbításban már nem bírtuk annyira szuflával. Biztos vagyok benne, hogy szeretnének visszavágni a hosszabbításra mentett mérkőzés miatt, és szeretnének megverni minket a hazai pályánkon. Azt gondolom, hogy ha a szívünk a helyén van, és tudunk tanulni a miskolci vereségből, akkor egy nagyon jó meccset tudunk játszani. Bízunk abban, hogy egy nagyon jó közönség előtt tudunk majd szerdán pályára lépni.

Gyöngyösi Janka: Ez volt az a meccs, amit egy ponttal veszítettünk el hosszabbításban. Ha hazai pályán is megmarad az az agresszió, amit ott mutattunk, akkor azt gondolom, be lehet húzni a győzelmet. Ott is szoros mérkőzést játszottunk. Mindenképpen számítunk a szurkolóink segítségére, mert ez egy izgalmas összecsapásra számítok a Villeneuve ellen.

Fotó: Nagy Gábor