Az első percek kiegyenlített játéka után sikerült nagyobb előnyre szert tenni a szakasz közepén (4–12). Innen ugyan három pontra még fel tudtak zárkózni a hazaiak, de a nyitó negyed végén hatpontos vezetésünket mutatta az eredményjelző. A második tíz percet Czank triplája vezette fel, ami lendületet adott csapatunknak, így a 15. percben már 37–20 volt a javunkra. Kis híján a húsz pont is meglett a nagyszünetre (22–41), de ebből egy keveset le tudott faragni a pihenőre a Cegléd.

A második félidőben Ygueravide egy triplával nyitott, majd hosszabb kosárcsend következett. Spanyol irányítónk majdnem három perc elteltével egy duplát ért el, amivel meg is lett a húszpontos differencia (28–48). A hazaiak triplákkal próbáltak feljebb zárkózni, előbb Brezinová, majd Böröndy is a félkörön kívülről volt eredményes, de szerencsére azért mi is „pötyögtettünk” pár kosarat, így maradt a tisztes távolság a csapatok között. A negyed közepén viszont megakadt egy kicsit a gépezet, így felzárkózott a Cegléd (44–54). Időt is kért Milos Pavlovic. Hármasokkal folytatódott a meccs, sorrendben Papp, Gorjanácz, Hruscaková, Stankiewicz, Brezinová és Dombai volt az „elkövető” (53–63).

Böröndy kosarával a zárófelvonás legelején tíz ponton belülre kerültek a hazaiak (55–63), de DeVaughn hamar válaszolt. Nem dőlhettünk azonban hátra, mert a Cegléd folytatta jó sorozatát, hét és fél perccel a vége előtt a tetemes előnyünk nagyobb része eltűnt (59–65). Mint a falat kenyér, úgy kellett Ygueravide, majd Raksányi triplája (61–71). Nem adta fel a hazai alakulat, de amikor kezdett megint meleg lenni a helyzet, volt valaki, aki nyugodt maradt, a hajrában Raksányi újabb hárompontosával tett róla, hogy nagyon ne kelljen izgulni (65–76).

Bár az első félidőben kialakult nagy különbség jelentősen lecsökkent az utolsó két negyedben, de összességében kézben tartottuk a mérkőzést, és biztosan szereztük meg a nagyon fontos győzelmet.

Milos Pavlovic: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az első félidőben azonban nagyon jól koncentráltunk, ennek köszönhetően jelentős előnyt harcoltunk ki. Szünet után viszont megint jöttek a buta hibák, nem játszottunk okosan sem védekezésben, sem támadásban. A lényeg azonban a győzelem, melyet egy erős csapat otthonában szereztünk meg. Emiatt nem lehetek elégedetlen.