Második helyen jutott az egyenes kieséses szakaszba a magyar női válogatott a soproni U20-as Európa-bajnok­ságon.

 

Mint ismeretes, a győri vezetőedző, Cziczás László irányította nemzeti együttes a nyitókörben 63–50-re kikapott Csehországtól, majd a második meccsen javított: a kontinenstorna második fordulójában gyakorlatilag kiütötte Hollandiát (81–40). Ezen a találkozón a győri Dombai Réka a pénteki gyengébb játék után a csapat húzóembere volt, szinte egymaga szerzett annyi pontot, mint az ellenfél összesen, szám szerint 29-et, emellett 3 lepattanó és 5 assziszt került a neve mellé. Rozmán Lilla az 1 pontja mellett 4 lepattanót és 2 asszisztot gyűjtött be.

 

A csoportkör zárásaként a szintén 1–1 győzelemmel és vereséggel álló Franciaország várt a magyarokra. A tét a csoport második helye volt, és ezzel párhuzamosan az, hogy a másik ágról a harmadik helyezett – vagyis a papírforma alapján gyengébb ellenfél – ellen folytathassa a győztes.

A találkozót jól kezdték a mieink, bár nem esett sok kosár, 6–0-ra vezettek Dombai­ék. A franciák lassan éledezni kezdtek, és az első szakasz végére át is vették a vezetést (19–17). A második szakaszban kilenc ponttal is elléptek a gallok (30–21), de innen kiegyenlítettek a magyarok (30–30). A nagyszünetre azonban megint a franciák kerültek lépéselőnybe (43–37).

A második félidőben egy 12–3-as rohanással kezdtek a magyarok, így visszavették a vezetést. Innentől pedig már nem is engedték ki a kezükből, a vége magabiztos, 80–64-es győzelem lett.

Dombai ezúttal 11 ponttal, 2 lepattanóval és 3 assziszttal, Rozmán 1 assziszttal járult hozzá a sikerhez.

 

A magyarok kedden 18:00-kor a nyolc közé jutásért Finnországgal mérkőznek majd.