UNI Győr MÉLY-ÚT–TFSE-MTK 82–60 (16–18, 23–16, 21–15, 22–11)

Győr, 150 néző. V.: Győrffy, Pozsonyi, Major.

UNI Győr: Canada 7, DOMBAI 15/3, Dubei 12/6, Oroszová 4, MOMPREMIER 14. Cs.: RAZSEVA 16, Rozmán, Weninger 3/3, Varga Zs. 4, RUFF-NAGY D. 7/3, Milkovics, Baffy. Edző: Iványi Dalma.

TFSE: Ch. Jenkins 11/9, DÚL 22/12, Süle 2, KIRÁLY 9/9, Tapley 8. Cs.: Németh A. 3, Burján, Tóth T. 2, Szeitl 3/3, Herman. Edző: Magyar Bianka.

Keményen, agresszíven kezdte mindkét csapat a mérkőzést, Oroszová, Dubei, majd Dombai révén mi szereztük az első kosarakat. A vendégek a 4. perc végén 7–0-nál szerezték első pontjaikat, hárompontos volt eredményes a fővárosi gárda. Bele is jöttek a pontgyártásba, Dúl triplájával egyenlő lett az állás (9–9). Dubei is a félkörön kívülről talált be, de egy 4–0-ás rohammal átvette a vezetést a TFSE (12–13). Indokolt volt Iványi Dalma időkérése. A folytatásban mi csináltunk egy 4–0-ás sorozatot, de Jenkins triplából egyenlített (16–16). A negyed hajrájában már csak egy kosár esett, azt a vendégek dobták (16–18).

Másfél percet kellett várni az első kosárra a második negyedben, Ruff-Nagy találatával lett egyenlő az állás. Majdnem három perc után két büntetővel vette vissza a vezetést a vendéggárda, de Canada gondoskodott róla – szintén a büntetővonalról –, hogy ne sokáig vezessen, sőt, Mompremier sikeres középtávolija után már megint mi voltunk előnyben. A TFSE percei jöttek, a szakasz közepén négy ponttal elléptek (24–28). Megint időt kért Iványi Dalma. A félidő hajrája Dombai kosarával kezdődött, Razseva büntetőivel folytatódott. Dombai triplája után már megint nálunk volt az előny (31–28). A nagyszünetre sikerült ötpontos előnyt kiépíteni (39–34).

Dubei triplája, Dombai duplája vezette fel a második félidőt (44–34). Két és fél perc után volt eredményes a harmadik szakaszban a TFSE (46–36). Dúl hármasával került ismét tíz ponton belülre a vendégcsapat (48–39). Dúl ismét kintről talált be, majd büntetőből is eredményes volt, amivel feljött hét pontra a fővárosi alakulat, nagyon kellett Ruff-Nagy triplája (53–43). Nem sikerült megtörni a TFSE-t, 53–46-nál Iványi Dalma megint időt kért, de Dúl negyedik triplájával négy pontra felzárkózott a TFSE (53–49). Weninger trojkája, Dombai duplája nyugtatólag hatott a csapatra a szakasz végén, Ruff-Nagy pedig tíz pont fölé növelte az előnyt (60–49).

A zárófelvonást 6–0-val kezdtük, eldőlni látszott a találkozó. Magyar Bianka időt is kért (66–49). Szép dolgokat csinált csapatunk, húsz pont fölé hizlalta az előnyt (72–49). Megint magához hívta tanítványait a vendégek mestere, de sokat ez sem változtatott a játék képén. A harmadik negyed hajrájáig szoros, kiélezett volt a küzdelem, de a végére a TFSE-t sikerült felőrölni, és végül biztosan győztünk.

Iványi Dalma: – Két arcunkat is megmutattuk ma, az első félidőben nem egészen azt, amelyiket szeretnénk. A szünetben volt is egy kis fejmosás, mert meg kellett értetni a lányokkal, hogy csak akkor van esélyünk nyerni, ha csúszunk-mászunk. Szünet után ez már így is volt, ekkor bármilyen ötösben is voltunk fent, agresszíven, határozottan játszottunk. A célunk, hogy a folytatásban negyven percig így játsszunk.

Magyar Bianka: – Azt gondolom, három negyeden át nagyon jó ellenfelei voltunk a győrieknek, de a negyedik negyedre kicsit elfogytunk. Ennek ellenére nem vagyok elégedetlen, mert ebből a találkozóból amit jelen állapotunkban  ki tudunk hozni, kihoztuk. Örültem, hogy magyar játékosokkal voltunk versenyben, ők szerezték a kosaraink többségét. Ez szerintem minden kosárlabdaszurkolónak tetszhet, mindegy, melyik csapatnak szurkol.

Albina Razseva: – Sokat készültünk a mérkőzésre, melynek első félidejében nem játszottunk olyan jól, de a másodikban mind támadásban, mind védekezésben feljavultunk, és biztosan győztünk.

Dúl Panka: – Az utolsó tíz percig versenyben voltunk a győriekkel, ami azt gondolom, nagy dolog. Addig meg tudtuk valósítani, amit megbeszéltünk. Utána átrobogott rajtunk a hazai csapat, arra nem nagyon tudtunk megfelelően reagálni, de így sincs okunk a szégyenkezésre. 

Fotó: Krizsán Csaba