DVTK – Hun-Therm – SERCO UNI Győr 74-51 (17-15, 18-13, 15-16, 24-7)

DVTK – Hun-Therm: AHO N. 11/6, Bernáth 6, Guirantes 16/6, GARBIN 10/6, GREEN 19 Cs.: Kányási 3/3, Oláh, Kiss 6, Vég-Dudás, Bacsó, Grigalauskyte, Aho T.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 18/9, Dombai 3, Dubei 6, Oroszová 2, WILLIAMS 6 Cs.: Török 2, Ruff-Nagy 3, Baffy, BACH 11/3, Weninger, Varga, Mompremier

Green, majd Dubei duplái nyitották a 2023-as Killik László Magyar Kupa bronzmérkőzését, majd részünkről egy kisebb pont nélküli szakasz következett, miközben ellenfelünk 7-2-es vezetést szerzett. Ellenberg 5. percben szerzett triplájával két pontra zárkóztunk. Három perccel az első negyed vége előtt 11-11-nél egyenlítettünk, Bach Bogi két büntetőjével. Közel vagyunk a DVTK-hoz, két ponttal vezettek csak az első 10 perc után. (17-15)

A második játékrész hazai kosárral kezdődött, majd Ellenberg duplájával tartottuk a lépést. Amerikai légiósunk nagyon elemében volt, büntetőből és triplából is betalált, 11 pontnál járt három perc után. A második negyed felénél kicsit meglépett a Miskolc, 27-21 volt az állás. Elhibáztunk pár támadást, ezt pedig ki tudta használni ellenfelünk. A 7-8 pontos DVTK vezetés állandósulni látszott, erre reagálva kért időt Cziczás László 3 perccel a negyed vége előtt. Sajnos nem használt, a DVTK egy perccel a szünet előtt 10 pontot tett közé, de Ellemberg hármasával mérséklődött a különbség. 35-28-cal megyünk szünetre.

 

Bach Bogi szép kosarával indult a második félidő, majd szintén ő szerzett labdát is, de a helyzet kimaradt. A DVTK folyamatosan nagy nyomást gyakorolt a palánk alatt Green személyében, és 9 pontra is elhúzott, ezt próbáltuk szépen lassan ledolgozni. Ingadozó volt a játékunk, helyenként szépen játszottunk, aztán pedig hibát hiba után követtünk el. A negyedvégi adok-kapokból jól jöttünk ki, és hatpontos hátrányból futhatunk neki a záró játékrésznek. (50-44)

Két jó támadással kezdte az utolsó 10 percet a Diósgyőr, ezzel megint kilenccel mentek, sőt két jó büntetőnek köszönhetően már 11 volt közte a második percben és folyamatosan csak nőtt. Garbin triplájával már 60-44 állt a kijelzőn, nekünk pedig semmi nem ment be. Négy perccel a mérkőzés vége előtt időt kért Cziczás László, ekkor már 21 ponttal vezetett a Miskolc és nagy valószínűséggel el is döntötte a bronzérem sorsát. Hosszú évek után bekerültünk a legjobb négybe a Magyar Kupában, és végül negyedik helyen fejezzük be a tornát. A mérkőzés végeredménye: 74-51

Cziczás László: Gratulálok a diósgyőri csapatnak. A mérkőzéssel kapcsolatban: három negyeden keresztül, rossz játékkal is mondhatni, hogy meccsben voltunk. A negyedik negyed katasztrófális lett, átgázoltak rajtunk. Nagyon sok üres triplát dobtak, jó százalékkal. Nekünk ismét nem sültek a kinti dobások, és a helyzetválasztások sem. A záró játékrészben hagytuk, hogy megsemmisítsenek minket és ehhez asszisztáltunk. Nagyon fáradtak voltak a lányok, de ettől függetlenül sem szabad így megadni magunkat. Nem azért utaztunk ide, hogy a negyedik helyet szerezzük meg. Ettől függetlenül van javítási lehetőségünk, a bajnokság prioritást élvez nálunk. Jó helyzetben vagyunk és ezt szeretnénk megőrizni és jobb helyezést elérni, mint itt a kupán elértünk.

 

Bach Boglárka: Gratulálok a DVTK-nak, megérdemelték a győzelmet. Nehéz megfogalmazni mennyire vagyunk most csalódottak. Ez a vereség akkor is fájt volna, ha ez most nem egy kupa bronzért zajlik. Nagy szerettük volna sikeresen zárni ezt a két napot. Nem a taktika döntött ma, szerintem inkább az, hogy a Miskolc sokkal jobban csapatként működött, nekünk pedig hiányzott Beatrice Mompremier a palánk alatt, mint egyetlen igazi ötös. Nehéz dolgunk lesz, de ki kell másznunk abból a gödörből, amiben most vagyunk, és szeretnénk elfelejteni ezt a rossz élmény, de emlékeznünk kell rá mégis, hogy építkezni tudjunk belőle. Nagyon remélem, hogy többet a szezon során nem mutatjuk ezt az arcunkat, akárki is jöjjön szembe.

Fotó: Tóth Zsombor