DVTK–UNI Győr MÉLY-ÚT 64–58 (20–16, 15–11, 12–18, 17–13)

Miskolc, NB I-es női mérkőzés. V.: Papp, Tőzsér, Györfy.

DVTK: Vorpahl 7, AHO 9, JOVANOVIC 13/9, GREEN 16, KISS A. 11. Cs.: Kányási 8, Bernáth, Tóth F., Edző: Völgyi Péter

UNI Győr: CANADA 14, Dombai 5/3, Weninger 2, TÖRÖK Á. 11/9, MOMPREMIER 9. Cs.: Dubei 5/3, Oroszová 12/6, Ruff-Nagy D., Rozmán, Edző: Iványi Dalma.

Az első kosarat ugyan a hazaiak szerezték, de folytatásban inkább a mi akaratunk érvényesült. A DVTK 6–6-ig mindig egyenlített, de aztán egy 5–0-ás sorozatunk után a hazaiak edzője kért időt. Rendezte is a sorokat Völgyi Péter, hiszen a miskolciak egy 4–0-val jelezték, hogy nem törtek össze. Most Iványi Dalma tartott egy rövid eligazítást az övéinek. Fej fej mellett haladtak a csapatok, mikor a DVTK kicsit ellépett (17–13), Oroszová dobott fontos triplát. A negyed így is négypontos miskolci vezetéssel zárult.

A második szakasz első percei kevés pontot hoztak. Bár a lepattanókban jobbak voltunk, a dobásaink sokkal pontatlanabbak voltak, több labdát is adtunk el, így őrizte előnyét a DVTK (24–18). Hosszabb kosárcsendet tört meg a hazai gárda, mely tíz ponttal ellépett (28–18). Indokolt volt az időkérésünk. A félidő hajrájában sokat nem változott a játék képe, húsz perc játék után nyolc pont volt a DVTK előnye (35–27).

A második félidőt jobban kezdtük, felzárkóztunk három pontra (38–35), majd mikor már csak két pontra voltunk, időt kért Völgyi Péter (39–37). Ez sem tört meg bennünket, Canada sikeres közelijével kiegyenlítettünk. Támadhattunk a vezetésért, de sajnos eladtuk a labdát. A hazaiak lépéselőnyben maradtak, de szerencsére tudtunk válaszolni a kosaraikra. A zárószakasz előtt mindössze két pont volt a hátrányunk (47–45).

Ebben a hazaiak tudtak újítani, és kicsit megint elléptek, de 56–50-nél Török triplája reményt adott a fordításra. Ezt azonban Jovanovic hármasa szerte is foszlatta (61–53). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, a végén hat pontra ugyan felzárkóztunk, de a fordításra nem volt esélyünk. Mindez azt jelenti, hogy szombaton a Csata otthonában nyerni kell, hogy megőrizzük harmadik helyünket az alapszakaszban

Iványi Dalma: – Fájó a vereség, mert úgy érzem, több is volt ebben a mérkőzésben. Megint voltak rossz periódusaink, amikor fegyelmezetlenek voltunk támadásban és védekezésben is, pedig amikor azt játszottuk, amit gyakoroltunk, meg tudtuk fojtani a hazaiak játékát.