A Magyar Kupában az utóbbi időben nem sok sikerélményünk volt. Legutóbb a 2017/18-as szezonban tudtunk egy bronzérmet nyerni, azóta viszont a legjobb négy közé sem sikerült bejutnunk. 2019-ben a Sopron, 2020-ban a ZTE, 2021-ben a DVTK, tavaly pedig a PEAC állított meg minket a 8 között. Idén a Vasason átlépve sikerült bejutnunk a négyesdöntőbe!

 

Friss emlék a Sopron elleni mérkőzés, hiszen múlt hét szombaton Győrben láttuk őket vendégül. A csapatokat teltház várta, amelyre utoljára 10 éve volt példa az Egyetemi sportcsarnokban.

Az első pár percben jól mozogtunk, és hamar 4-0-s előnyre tettünk szert, amelyet nem sokáig hagyott annyiban a vendégünk és meg is fordította az állást Brooks vezetésével. Az első harmad kiegyenlített volt, mindössze kétpontos előnyt tudott szerezni a Sopron. Az egész első félidőre jellemző volt, hogy egyik csapat sem tudott igazán elszakadni a másiktól. A félidei szünetre sem nőtt jelentősen a különbség, mindössze 4 pont választotta el a csapatokat.

 

A második játékrészre berobbant a Soproni támadósor, és Brooks, valamint Fegyverneki tripláival hamar tízet tett közé a bajnoki címvédő. Ez a negyed a már említett Jelena Brooksról szólt, aki ekkor már öt sikeres triplánál járt és gyakorlatilag hátán vitte a csapatát. Az előny csak nőtt, mi pedig nem találtuk a fogást ellenfelünkön és a pontgyáros Brookst sem tudtuk hatástalanítani. Bár a meccs végére egy picit közelebb kerültünk a Sopronhoz, de esélyünk végül nem volt nyerni a végjátékban. Győri részről Beatrice Mompremier emelkedett ki. Amerikai centerünk 8 pontja mellett 12 lepattanót is szedett, illetve 7 alkalommal faultolták. Beatrice ezzel a teljesítménnyel be is került a forduló válogatottjába.

A Sopronnál nemrég bemutatkozott az új francia sztárigazolás, Olivia Epoupa, aki bár ellenünk mindössze egyetlen pontot szerzett, így is nagy erősítésnek számít majd ellenfelünk Euroliga menetelésében. Ez nem lesz egyszerű, hiszen a tavalyi döntő újrajátszása lesz, a bombaerős Fenerbache ellen. Az egész eddigi szezont kihagyó Határ Bernadett idén már pályára lépett egyszer, ellenünk azonban kimaradt a csapatból.

 

A csütörtöki meccs előtt Cziczás László vezetőedzőnk így vélekedett: - A Sopron hazai pályán nem csak a mi párharcunk, de az egész torna esélyese lehet. Ettől függetlenül úgy utazunk oda, hogy az aranyat szeretnénk megnyerni, és egy meccsen talán a Sopront is meg lehet fricskázni. Az lesz a célunk, hogy egy a mérkőzésre kitalált jó taktikával elérjük azt a bravúrt, hogy mi játsszuk a döntőt!

 

Reméljük a múlt szombati hangulat ragadós lesz, és Sopronba is nagyon sokan elkísértek majd minket!

 

Hajrá győri lányok!

Fotó: Nagy Gábor