Dombai Réka az Európa-bajnoki felkészülés alatt sérült meg, az egyik edzésen egy passzolásnál a felugrás után nem jól fogott talajt – talán egy másik lábra esett –, ezért a kislábujjánál a talpközépcsont eltörött, meg is kellett műteni. Szerencsére már jól van fiatal játékosunk, aki már terhelheti a lábát.

 

„Múlt héten léphettem rá először, így az első lépéseken már túlvagyok – újságolta boldogan Réka. – Szerencsére nem érzek fájdalmat, boldog vagyok, hogy végre kicsit járhatok. Eddig nyitott fekvőgipszem volt, most egy ’járócsizmát’ kaptam. A műtét egyébként azért kellett, hogy egyrészt gyorsabb legyen a gyógyulás, másrészt azáltal, hogy lemezzel és csavarral rögzítették a csontokat egymáshoz, nem lesz eldeformálódva. A következő szezont biztosan ezekkel a lábamban játszom végig, Tóth Levente orvos szerint ezzel nyugodtan tudok kosarazni, és majd a következő idény végén távolítja el a lábamból a lemezt és a csavarokat.”

 

Várhatóan Dombai Réka augusztusban elkezdheti fokozatosan a futást, szeptemberre pedig várhatóan már lesz olyan állapotban, hogy teljes értékű munkát tudjon végezni.

 

„Mindenképpen szeretném magam újra felépíteni fizikálisan és mentálisan egyaránt, és remélem, olyan teljesítményt tudok nyújtani a győri csapatban, hogy ott legyek a válogatottban majd az olimpiai selejtezőn. Természetesen figyeltem a lányokat az Eb-n, mást úgysem nagyon tudtam csinálni, hiszen feküdtem, és az elején nehezen is viseltem, hogy nem lehetek ott. Már az megviselt, hogy így megsérültem, ilyen komoly bajom előtte még sosem volt. A végén azért lelkileg már sokkal jobban voltam, és szeretném ezt az időszakot a magam javára fordítani, hogy még erősebb legyek” – tette hozzá Réka, aki a családdal a Balatonon pihen majd.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ