Ma este a PEAC-tól vereséget szenvedő Miskolc lesz az ellenfelünk a Killik László Magyar Kupa harmadik helyéért folyó harcban. Mindkét együttes csalódott lehet a csütörtöki eredmények miatt, éppen ezért is lenne jó egy éremmel a nyakunkban, jó szájízzel hazautazni.

 

A DVTK végletekig kiélezett mérkőzésen maradt alul a PEAC-cal szemben. A két csapat szinte egyenlő erőt képviselt, mint a szünetbeli 44-43-as állás is mutatja. A pécsi csapat kiválóan használta ki a helyzeteit és a végjátékban is higgadt tudott maradni, miközben a miskolciaknál két kulcsjátékos is sérülést szenvedett, ami felkavarta a csapat rotációját. Az utolsó percekben még mindig csak három ponttal ment a Pécs, de a végső támadásnál eladta a labdát következő ellenfelünk, ezzel elszalasztva a lehetőséget az egyenlítésre. A végeredmény 76-72 lett, a PEAC ma a Sopronnal döntőzik, a DVTK pedig ellenünk szeretne jól zárni.

 

Ellenfelünk a torna előtti 5 bajnokijából 4 alkalommal tudott nyerni, legutóbb február 19-én a Soprontól kapott ki, viszont a PEAC-ot, a Vasast, az ELTE BEAC-ot és Ceglédet is meg tudta verni. A táblázaton jelenleg második helyen áll a Miskolc, viszont egy mérkőzéssel többet játszott hozzánk képest. A maradék két alapszakaszmeccsünket kötelezően meg kellene nyernünk, akkor pedig az egymás elleni eredmény alapján mi végeznénk előrébb és mehetnénk pályaelőnnyel a rájátszásra.

 

Ami minket illet, tegnap a Sopron ellen nem sikerült beverekednünk magunkat a döntőbe. Sajnos sok hibával játszottunk mind támadásban, mind védekezésben. A múltheti meccsünkön nem tudtunk tartani Jelena Brookst, ez most sem sikerült. Csapatunkból kiemelkedett Dubei Debóra, aki 32 VAL-jával, 4 triplájával és összességében 24 pontjával húzta a csapatot.

 

Ma szeretnénk egy jó teljesítménnyel, éremmel a nyakunkban távozni Sopronból!

 

Hajrá, győri lányok!

 

Fotó: Tóth Zsombor