Csütörtökön 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr megkezdi szereplését az Európa-kupában. Első ellenfelünk az izraeli Maccabi Bnot Asdod lesz, mely komoly játékerőt képvisel.

 

A hazai játékosok mellett két amerikai játékos, Kalani Brown és Shatori Walker-Kimbrough – utóbbival Diósgyőrben együtt dolgozott vezetőedzőnk, Cziczás László –, valamint egy lett kosaras, Ilze Jakobsone szerepel.

A két csapat még sosem találkozott egymással, sőt, az UNI Győr izraeli együttessel sem mérkőzött még soha.

 

Az Ashdod már két mérkőzésen van túl hazája bajnokságában, és eddig veretlenül vezeti a tabellát. Október 20-án a Hapoel Petah Tikva ellen 76-82-re nyertek, idegenben. Az első hazaijukra négy nappal később került sor, amit magabiztosan, 103-74-es végeredménnyel abszolváltak. 

 

 

Mi jó formában vagyunk, amit mit sem bizonyít jobban, mint az, hogy a bajnokságban eddig hat mérkőzésből hatot nyertünk meg. Legutóbb komoly rangadón, az Euroliga-selejtezőt sikeresen megvívó, így harmadik magyar csapatként – a címvédő Sopron és a Szekszárd mellett – a legrangosabb európai kupasorozatban induló DVTK-t múltuk felül. Ezek az eredmények mindenképpen jó alapot adnak az EK-meccs előtt, ám ezekből igazán kiindulni nem szabad.

 

Cziczás László vezetőedző is óvatosságra int: – "Nagyon nehéz meccsre számítunk, komoly WNBA-s játékosai is vannak az izraelieknek, többek között volt játékosom, Shatori Walker-Kimbrough. Túl sok felvétel nem állt rendelkezésünkre az ellenfélről, így kicsit vakon megyünk bele a mérkőzésbe. Saját dolgainkat próbáltuk csiszolni, a DVTK ellen három negyeden keresztül jól védekeztünk, erre most is szükségünk lesz.”