UNI Győr-MÉLY-ÚT–DVTK 95–77 (27–14, 23–21, 24–15, 21–27)

Győr, NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés, zárt kapuk mögött. V.: Praksch, Tőzsér, Boros.

UNI Győr: KIESEL 17, DUBEI 23/18, DOMBAI 9/3, Török Á. 5, MOMPREMIER 12. Cs.: Lass 7/3, Weninger 7/3, BARNAI 10, Kéita, Varga Zs. 3, Révész 2. Edző: Iványi Dalma.

DVTK: Medgyessy 1, AHO 9/3, KÁNYÁSI 15/3, Kiss A. 9, MOKANGO 28/3. Cs.: Pusztai 2, Tóth F. 13, Frindt. Edző: Földi Attila.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az UNI Győr MÉLY-ÚT javára.

Dubei triplája volt a bronzcsata első kosara. A folytatásban tapadt a csapatunkra a DVTK, de aztán Dubei ismét bedobott egy hárompontost, Mompremier duplájával pedig 10–6-ra módosult az állás. A negyed közepén Dombai is hármast dobott, Mompremier ezt egy sikeres közelivel toldotta meg (15–8). Időt kért a vendégek edzője, Földi Attila. Lass hármasa, majd Mompremier lerohanásból szerzett kosara után tíz pontra nőtt az előnyünk (20–10). A negyed végén egy szépen megjáratott támadás végén újabb triplát dobtunk, a tíz percet pedig Dombai duplája zárta le (27–14).

Aho trojkája volt a második negyed első kosara, és a vendégek erre alapozva egy 7–0-ás rohanást mutattak be (27–21). Majdnem három percig kellett az első kosarunkra várni, ezt Weninger szerezte. Öt pontra feljött a DVTK, mikor Kiesel ellen hármas dobása közben szabálytalankodtak. Irányítónk mindhárom büntetőt bedobta (32–24). Dubei újabb triplája után ismét tíz pont fölé nőtt a különbség, de csak Kányási hármasáig (35–27). Dubei a másik sarokból is pontos volt, időt kértek a vendégek (38–27). A félidő hajrájában elléptünk 45–29-re. A nagyszünetre sem változott jelentősen ez a differencia, 50–35-re vezettünk.

Kiesel dobta a félidő első kosarát, nem sokkal később pedig már húsz pont volt az előnyünk (56–36). Lendületben maradtunk, 61–40-es vezetésünknél időt kért Földi Attila. A játék kép nem változott, őriztük húsz pont feletti vezetésünket, sőt, a 30 felé közelítettünk (72–44). Ismét időt kértek a vendégek, de sokkal közelebb nem tudtak kerülni (74–50).

Kányási, majd Weninger voltak az első kosárszerzők az utolsó felvonásban. Láthatóan már mindkét csapat úgy érezte, hogy ez a meccs eldőlt, szépen csordogált a játék, ami komoly változást nem hozott az eredményben (79–58). A vendégek bekerültek ugyan húsz pont alá (79–63), de aztán egy 4–0-val tettünk arról, hogy ismét húsz legyen közte. A hajrában sem forgott veszélyben a győzelmünk, így nálunk az előny. Szerdán következik a második felvonás Miskolcon.

Iványi Dalma: – Örülök a győzelemnek és a mutatott játéknak is. A lányok megcsinálták, amit megbeszéltünk. Azt is megértették, hogy nem mindegy, hogy egy ilyen szezon érem kerül-e a nyakukba vagy sem. Bízom benne, hogy ezt a lendületet átvisszük szerdára, és ugyanilyen koncentráltság mellett ismét győzni tudunk, hogy szépen zárjuk le az évet.

Földi Attila: – Nem foglalkozom azzal, hogy tartalékosak voltunk, az sokkal jobban zavar, hogy csak szavakban küzdöttünk, amint kimentünk a pályára, ez elszállt. El kell erről beszélgetni a lányokkal, mert ha még akarunk valamit ettől a párharctól, akkor más hozzáállás kell.

Dubei Debóra: – Nagyon fontos számomra, hogy jól kezdjem a mérkőzést. Örülök, hogy az első dobások jól sikerültek, ez lökést adott a folytatásra. Szerencsére a csapatnak is jól ment, betartottuk a megbeszélteket, és ezzel sikerült nyernünk. Nincs azonban vége, még egyet kell nyerni, mert mindenképpen éremmel szeretnénk befejezni a bajnokságot.

Chanel Mokango: – Kevesebben voltunk, de nem ezen múlt elsősorban a vége. Kesergésre azonban nincs idő, azon leszünk, hogy a következő meccsen javítsunk, és akármennyien is leszünk, megoldjuk a feladatunkat.