Múlt hét pénteken, Münchenben kisorsolták az EuroCup Women csoportokat, ahol az UNI Győr az izraeli Maccabi Bnot Ashdod, a litván Kibirkstis mellett, egy Euroliga selejtezőből érkező csapat lesz az ellenfelünk. A következő rövid cikksorozatban bemutatjuk az ellenfeleket, ma az Euroliga selejtezőt játszó Elitzur Ramlán a sor.

 

A Ramla a már biztosan csoportellenfelünkkel a Maccabi Bnot Ashdoddal meccselt az izraeli bajnokság döntőjében. Az alapszakaszban csak a negyedik helyen végzett, 18 meccsből 11 győzelemmel és 7 vereséggel. A döntőbeli ellenfele is megelőzte a szezon első felében. A középszakaszban további 23 mérkőzés várt rájuk, ebből 14 győzelem és 9 vereség született, ez pedig ott is csak a negyedik helyre volt elég, de így is becsusszant az elődöntőbe. Ott a Hapoel Rishon LeZion volt az ellenfele, akiket az ötödik összecsapáson sikerült legyőzni, összesítésben 3:2-re. A döntőben az Ashdod következett, ami szintén mindent eldöntő ötödik találkozón dőlt el.

 

 

Az Elitzur a Péccsel került egy csoportba a tavalyi Euro Cup kiírásban, mellettük pedig két török, a Nesibe Aydin és a Bellona Kayseri szerepelt. Az Ramla azonos pontszámmal végzett, mint a PEAC, de a pontkülönbség az izraeliek számára kedvezett, második helyen mentek tovább a csoportból. A legjobb 32 között a Royal Castors Braine jelentette a végállomást.

 

A csapathoz eddig csatlakozott új játékosként a belga Maxwell Mbaka, aki éppen a legutóbbi Euro Cup szereplésből őket kiejtő Royal Castors Braine-től érkezik. Az izraeli válogatott csapatkapitánya, Eden Rothberg is a Ramlában fog játszani a következő szezonban, neki ez lesz a második etapja a címvédőnél, miután már a 2019/20-as idényben erősítette az Elitzurt. A bajnoknál folytatja Shakira Austin is, aki anno a WNBA draft harmadik körében került kiválasztásra. Yarden Danan szintén klubot vált, a Ramat Hasharon és a Maccabi Haifa után a Ramat lesz a harmadik izraeli csapata. A Ramlához igazolt a fiatal Ofir Eliyahu, ahogyan Nor Keof is.