Múlt hét pénteken, Münchenben kisorsolták az EuroCup Women csoportokat, ahol az UNI Győr az izraeli Maccabi Bnot Ashdod, a litván Kibirkstis mellett, egy Euroliga selejtezőből érkező csapat lesz az ellenfelünk. A következő rövid cikksorozatban bemutatjuk az ellenfeleket, ma az Euroliga selejtezőben érdekelt DVTK lesz terítéken.

 

A DVTK harmadik helyen végzett a magyar bajnokságban, így Euroliga selejtezőben kezdheti meg európai szereplését a következő idényben. A diósgyőriek előtt áll még egy kemény csoport, amelyben az izraeli Ramla és a török Botas szerepel még. A magyarok honlapja szerint, nagyon szeretnék, ha a tornára a DVTK Arénában kerülne sor!

 

 

A magyar bronzérmes csak az ötödik helyen végzett az alapszakaszban, mögöttünk egy ponttal lemaradva. A 22 mérkőzésből 14 győzelmet szerzett és 8 vereséget szenvedett. A rájátszásban a Győrrel kerültek össze a negyeddöntőben, és egy 73-77-es és egy 75-63-as győzelemmel, összesítésben 2:0-val mentek tovább az elődöntőbe. Itt a későbbi győztes Sopronnal találkoztak, és bár sikerült megnehezíteni a zöld-sárgák dolgát, végül 2:1-el a Sopron menetelt be a döntőbe. A bronzcsatában a PEAC volt az ellenfelük, akik az első meccsen éltek a pályaelőnnyel és 1:0-s vezetést szereztek. Innen fordított a DVTK, előbb otthon 58-57-re győzve, majd Pécsett 56-73-ra nyert és lett bronzérmes.

 

Lehetséges ellenfelünk tavaly az Euro Cup F csoportjában kapott helyet, az Ormanspor, a Nika Siktivkar és a Csata mellett. A DVTK szépen menetelt és végül pontkülönbséggel lett csoportelső, 4 győzelem mellett 2 vereséget gyűjtve. A legjobb 32 között a Brno volt az ellenfelük, de 57-61-s és 76-69-s kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

 

A DVTK háza tájáról két bejelentés érkezett eddig a keretet illetően. Biztosan érkezik Arella Guirantes a Los Angeles Sparkstól, valamint az ausztrál Darcee Garbin a Perth Lynx együttesétől.