Múlt hét pénteken, Münchenben kisorsolták az EuroCup Women csoportokat, ahol az UNI Győr az izraeli Maccabi Bnot Ashdod, a litván Kibirkstis mellett, egy Euroliga selejtezőből érkező csapat lesz az ellenfelünk. A következő rövid cikksorozatban bemutatjuk az ellenfeleket, a sort az Euroliga selejtező török csapata, a Botasspor zárja.

 

A Botas viszonylag gyengébb idényen van túl a bomba erős török bajnokságban. Összesen 26 mérkőzést játszott le az előző szezonban, ebből 15-ször hagyta el győzelemmel a pályát, miközben 11-szer verték meg versenytársai. Ez a teljesítmény az alapszakasz hatodik helyére volt elég, illetve arra, hogy kvalifikálják magukat a rájátszásra. Az idézőjeles gyengébb teljesítményhez hozzátartozik, hogy sűrű volt a tabella élmezőnye, az elsőhöz képest is mindössze 9 pont volt a Botas lemaradása.

 

A rájátszásban az alapszakasz harmadik helyezett Ormansporral találkoztak, és a két nyert meccsig tartó párharcot 2:1-re elveszítették. Az első meccsen idegenben 72-71-re veszített a Botas, majd a második találkozón hazai pályán 83-77-re győzött. A mindent eldöntő összecsapáson aztán az Ormanspor 70-61-es győzelmével kiütötte a Botast.

 

 

A Török Kupa küzdelmeiben az első körben, a negyeddöntőben elvérzett lehetséges ellenfelünk, itt is az Ormanspor ellen kaptak ki 85-77-re.

 

A Botas utoljára 2019-ben volt érdekelt az európai porondon, akkor szintén az Euroliga selejtezőben indult, ahol végül az Arka Gdynia kettős győzelemmel küldte őket az Euro Cup csoportküzdelmeibe. A török akkor a Ramlával, a Brnoval és a Gorzowval kerültek egy kvartettbe. Érdekes kis csoport lett, mivel egy komoly körbeverés után mind a négy csapat kilenc ponttal zárta a csoportkört, három győzelemmel és három vereséggel. A pontkülönbség kedvezett a Botasnak és a Gorzow mögött, másodikként tovább menetelt a legjobb 32 közé. Itt már nem sok babér termett a törököknek, miután a Polkowice kétszer is megverte őket, először 56-75-re, majd 84-35-re, ezzel pedig az európai álmok szertefoszlottak.

 

A Botasnál még nem találtunk információt a játékosmozgást illetően!