Az UNI Győr SZESE az elmúlt bő két évtized alatt nagy utat járt be, mára eljutott oda, hogy az ország egyik legjobb klubja lett. Jelenleg is vezet az egyetmi bajnokság Nyugati csoportjában. A minap Pécsen tudtak győzni Barthalos István tanítványai, noha egyik kulcsemberük, Baffy Fanni bokasérülés miatt hosszabb időre kidőlt.

A magyar egyetemi kosárlabda-bajnokság egyébként egyre komolyabb szintet képvisel. Öt éve folyamatosan fejlődik, erősödik. Általában 12–16 csapat nevez, Keleti és Nyugati csoportra osztják be a résztvevőket. Az oda-visszavágós csoportkör után a keleti és nyugati 1–4. helyezettek keresztbe játszással folytatják.

„Évek óta ott vagyunk a rájátszásba, volt, hogy a Nyugati csoportot megnyertük, és már négyes döntőben is szerepeltünk” – mondta Barthalos István, aki hozzátette: jó esély van arra, hogy a minimális célt, a négyes döntőbe jutást elérjék.

„Számításaink szerint a legrosszabb esetben is második helyen végzünk a csoportunkban, a negyeddöntőben a Keleti csoportból a Debrecen vagy a Miskolc jöhet velünk szembe. Mindkét együttest legyőzhetőnek érzem egy oda-visszavágós párharcban” – fogalmazott az edző.

A győriek az alapszakaszban február 9-én, 19 órakor fogadják az egyetemi csarnokban a Csatát, majd február 15-én, este hétkor Szombathelyen lépnek pályára. Az utolsó csoportmeccset március 2-án, 19 órakor a SMAFC ellen játssza az UNI Győr SZESE az egyetemi csarnokban.

PTE-PEAC–UNI Győr SZESE 57–72 (16–15, 10–28, 16–21, 15–8)

Pécs, egyetemi bajnokság, Nyugati csoport, 10. forduló. V.: Téczely, dr. Danka.

UNI Győr SZESE: ROZMÁN 16/9, SZŰTS 7, Horváth D., Rácz 4, NAGY R. 14. Cs.: PERL 16, BÁNSZEGI 9, Pozsgai 4, Király 2. Edző: Barthalos István.