Kayseri–Szekszárd 71–88 (14–23, 23–16, 14–23, 20–26)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Ortis (francia), Urbanovic (litván), Blahout (cseh)

Kayseri: GÜLCAN 15/3, Harrigan 11/3, HARRIS 15, Günay 5/3, BROWN 12. Cs.: Miljkovics 11/3, Ural Topuz 2. Edző: Ayan Avci.

Szekszárd: STUDER 9/6, FRISKOVEC 30/21, Theodoreán 2, GOREE 17/3, McCALL 14. Cs.: Szabó F. 8/3, Krnjics 6, Zele, Gereben, Bálint 2. Edző: Djokic Zeljko.

A meccs előtt a Szekszárd elvesztette egyik vezérét, Maja Skoricsot. A szerb magasbedobó szerda reggel fájlalta a térdét, így MR-vizsgálatra küldték, ahol kiderült, egy kisebb beavatkozásra lesz szükség ahhoz, hogy folytathassa karrierjét. Ezt jövő hétfőn Újvidéken végzik el. Az előreláthatóan legalább egy hónapot kihagyni kényszerülő klasszis kiesésének nem örültek a tolnaiak, akik hónapok óta éppen egy hete edzhettek végre újra teljes kerettel.

Remekül kezdtek a kék mezesek, két perc sem telt el, a török edző időt kért, mert 8–2-es hátrányban volt csapata. Szenzációsan védekezett a Szekszárd, s meglépett 12 ponttal, főleg Friskovec hibátlan tempódobásaival, így a szlovén hátvéd érte el először a tíz pontot a mezőnyben. Közben faultgondjai akadtak a tolnaiaknak, Studer Ágnes már a 15. percben begyűjtötte harmadik személyi hibáját, így le kellett ültetnie első számú karmesterét Djokic Zeljko vezetőedzőnek. A második negyedben zárkóztak a törökök, pedig a győriek ellen domináns amerikai centert, Brownt jól kikapcsolta a játékból a Szekszárd. A Kayseri Gülcan hárompontosával a 19. percben utolérte a magyar csapatot. Amely végül két pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre.

Friskovec két újabb hárompontosával és egy remekbe szabott pincérdobással megint tizenegy ponttal ellépett a magyar csapat, a délben még ágyból kikelni sem tudó „nagybeteg” Harrigan pedig ahogyan kedden, most is szorgosan gyűjtögette a lepattanókat és két sapkát is kiosztott. A hajrára elfogyott a Kayseri, a nagyszerűen játszó és harcoló Szekszárd végül magabiztosan húzta be második meccsét is.

Mindez azt jelenti, amennyiben a Kayseri nyer az ukránok ellen, akkor az UNI Győrnek minimum 12 ponttal kell győznie a Szekszárd ellen a továbbjutás kiharcolásáért, kevesebbnél a török és a tolnai csapat jut a következő körbe.

Djokic Zeljko: – Az első mérkőzésünkkel nem voltam teljesen elégedett, viszont a Kayseri ellen, amely nemzetközi szinten is jó csapat, már az első perctől éreztem, hogy az elképzeléseim szerint történik minden. Nagyon fontos volt a ponterős Brown kikapcsolása, nálunk viszont Friskovec eddigi legjobb szekszárdi játékát nyújtotta.

Ayhan Avci: – A Szekszárd győzelme azért megérdemelt, mert ránk tudta erőltetni az akaratát, míg a mi elképzeléseink kevésbé érvényesültek. Nem a vereséggel van bajom, hanem a különbséggel, de a részletekkel nem szeretnék bővebben foglalkozni.