Hollivay és Haynes kosárpárbajával kezdődött a mérkőzés (4-5). A folytatásban Raksányitól is jött egy tripla, majd két büntetőt is bedobott (11-5). Kicsit megtorpantunk, fordított is a ZTE (12-13). A negyed hajrájában ellépett egy kicsit a zalai gárda (14-20), a szakaszt Taylor duplája zárta le.

Taylor kosarával folytatódott a találkozó, Raksányi kiegyenlített, a bónuszbüntetővel pedig már megint nálunk volt az előny (21-20). Taylor hárompontosával 24-21 volt ide. Hullámzó volt a játék, felváltva vezettek a csapatok. A szakasz közepén megint lélegzetvételnyi előnyhöz jutottunk (31-27). Nem sokáig örülhettünk, Horti büntetői után megint a Zete vezetett (31-32). A félidő hajrájában három triplával fordítottunk, sőt, kicsit el is léptünk ellenfelünktől (43-37). A nagyszünetben négy pont volt az előnyünk (43-39).

Remekül kezdtük a harmadik negyedet, egy 6-0-ás rohamunk után Horváth Zsófia kért időt (49-39). Büntetőkkel araszolgatott a ZTE, a 25. percben hat pontra jöttek fel (53-47). Dombai fontos triplát emelt be. Megint megakadt a gépezet, egy zalai tripla után öt pontra apadt az előnyünk (58-53). Raksányi kosara nagyon kellett. A zárófelvonás előtt hat ponttal vezettünk (62-56).

Hollivay két duplával nyitott, megint tíz pontra nőtt az előny (66-56). Két triplával kapaszkodott a ZTE, Hayes büntetői után pedig már csak két ponttal vezettünk (68-66). Taylor kritikus pillanatban talált be. Öt perccel a vége előtt kiegyenlített a zalai csapat (70-70). Taylor kosár plusz büntetője után ismét vezettünk, de 74-73-ra már a ZTE vezetett. Visszavettük a vezetést (76-75). Kevesebb mint egy perc volt hátra. Ebben már csak egy kosár esett, azt a ZTE szerezte, így bejutott a négy közé. Számunkra viszont befejeződött a Magyar Kupa.

Merim Mehmedovic: – Nehéz mit mondani, nagyon fontos meccs volt számunkra, sokáig jól játszottunk, de olyan lett ez a mérkőzés, mint az egész év. A végén mi jöttünk ki rosszul a végjátékból. Sajnos Hayest nem tudtuk megfékezni, ez kulcs volt a végeredmény alakulásában.

Horváth Zsófia: – Nehéz megszólalni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy kezdő edzőnkét ilyen élménnyel ajándékozott meg a csapat. A szív diadala volt ez a mostani. A megsérült Boonstráért is harcoltunk.

Asia Taylor: – Mindkét csapat nagyot harcolt, egyetlen kosár döntött, sajnos nem a javunkra.