PEAC–UNI Győr MÉLY-ÚT 62–60 (13–13, 22–17, 16–11, 11–19)

Miskolc, Magyar Kupa-negyeddöntő, 100 néző. V.: Papp, Farkas, Nyilas.

PEAC: MARSHALL 12, Dudásová 3/3, Wentzel 10, NELSON 10, KISS V. 12. Cs.: SZŰCS R. 8/6, Sarok 3/3, Simon Zs. 4, Brajkovic, Edző: Csirke Ferenc.

UNI Győr: CANADA 15, Dombai 6, DUBEI 18/6, Oroszová 2, MOMPREMIER 9. Cs.: Török Á. 2, Razseva 5, Weninger 2, Ruff-Nagy D. 1. Edző: Iványi Dalma.

Másfél percet kellett várni az első kosárra, Dubei mindkét büntetőjét bedobta. A 3. perc végén Dubei duplázta meg az előnyünket, majd egy triplát is beemelt (0–7). Kiss Virág négy perc után szerezte meg az első pécsi kosarat. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, 9–6-nál nagyon kellett Dubei kosara, de egy jó sorozattal a negyed végére átvette a vezetést a PEAC (13–11). Dombai egyenlített, így döntetlenre álltunk tíz perc játék után (13–13).

A pécsiek kezdték két büntetővel a szakaszt, Mompremier viszont mindkettőt elrontotta. Négy ponttal ellépett a PEAC (17–13). Iványi Dalma időt is kért. Canada szép villanással megszerezte első kosarunkat a negyedben, de Kiss kosár plusz büntetőjével nőtt a hátrányunk (22–15). Nem sokkal később megint ismételt a pécsi center (25–17). A negyed közepén tíz pont fölé nőtt a különbség (31–19). Iványi Dalma nem is nézte ezt jó szemmel, megint magához kérte játékosait. Sokat nem változott a helyzet, a baranyaiak őrizték tíz pont körüli előnyüket. Pécsi időkérés után kicsit felpörögtünk, fel is jöttünk öt pontra (33–28). A nagyszünetben is ennyi volt a két csapat között a különbség (35–30).

A második félidőt a Pécs kezdte jobban, négy perc elteltével még nem volt pontunk, a PEAC viszont hetet szerzett (42–30). Iványi Dalma időt kért, ami után Canada a 26. perc közepén büntetőket dobhatott. Az elsőt bedobta, ez volt a negyedben az első pontunk. Az első akciókosárra még kellett várni a 7. perc közepéig, ezt is Canada dobta. Csak ő volt eredményes tőlünk a negyedben. Dubei 1:45-tel a szakasz vége előtt fontos triplát dobott, Weninger kosara után pedig hosszú idő után tíz ponton belülre kerültünk (48–39). Csirke Ferenc időt is kért. Szűcs-tripla után Razseva kétpontosa zárta le ezt a tíz percet (51–41).

A negyedik negyedben ugyan a PEAC szerezte az első kosarat megint, de aztán nagy hajrát indítottunk. Két és fél perc után csak hét pont volt a hátrányunk (53–46). Oroszová duplája után Csirke Ferenc kért időt. Állandósult az ötpontos pécsi előny (36. perc: 55–50). Dubei kosarával kapaszkodtunk feljebb, de Kiss Virág is kosarat dobott. Az utolsó két percnek mínusz hatról vágtunk neki (59–53). Egy perccel a vége előtt átvettük a vezetést (59–60), de 2,6 másodperccel a vége előtt Szűcs Réka bedobott egy triplát. Az időkérésünk után mi már nem tudtunk kosarat szerezni, így zsinórban negyedik alkalommal ért véget számunkra a negyeddöntővel a Magyar Kupa.

Szentendrei Áron másodedző: – A támadásunkkal megalapoztuk a védekezésünket. Kontrolláltan, fegyelmezetten támadtunk, a győriek egyik fő fegyverét sikerült megakadályozni. Alapjában véve végig kézben volt a meccs. A szerencse annak az oldalára állt, mely többet tett érte.

Szűcs Réka: – Pár percet leszámítva végig kontrolláltuk a mérkőzést. A végén sem roppantunk össze, mikor a hajrában fordítottak a győriek. 

Iványi Dalma: – Nagy csalódás ez, a meccs nagyobb részében jobban játszott a Pécs, szinte végig az ő akaratuk érvényesült. Dekoncentráltak, sokszor türelmetelenek voltunk. Futottunk az eredmény után. Noha nem játszottunk jól, visszajöttünk a meccsbe, az utolsó öt percben a szívünket-lelkünket kitettük, de ez kevés. A sors igazságot szolgáltatott, nem adta oda a győzelmet annak a csapatnak, mely többet hibázott.

Dubei Debóra: – Nagyon csalódott vagyok, nem így terveztük ezt a hétvégét. Sajnos megismétlődött a tavalyi nyolcas döntő. Végig futottunk az eredmény után, de nem tudom, mi az oka. Nem lehet így játszani egy ilyen fontos mérkőzésen. Ez megint egy tanulópénz volt számunkra.

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ