Általában az ilyen közlemények úgy kezdődnek, hogy magánéleti okokra hivatkozva játékosunk közös megegyezéssel távozott klubunktól, és megköszönve munkáját további pályafutásához sikert kívánunk. Ezúttal azonban nem szeretnénk elfedni a valóságot, mert minden előzmény nélkül, teljes meglepetésünkre tegnap késő este Aari McDonald bejelentette, hogy nem folytatja az idei bajnokságot, és ma kora reggeli időpontban visszautazik az Egyesült Államokba.

Döbbenten állt mind a vezetőség, mind a szakmai stáb és mind a játékosok a közölt tények előtt, miután döntését részünkre nem indokolta. Klubunk, ahogyan eddig is, minden szerződéskötelezettségét betartotta.

Döntésével nemcsak a klubunk szurkolóit és támogatóit, hanem szakembereit és játékostársait is nehéz helyzetbe hozta, hiszen a nemzetközi szabályok értelmében az Európa-kupa csoportköre alatt új játékos igazolására és annak szerepeltetésére nincs lehetőség, ezáltal beszűkültek az irányító poszton lévő rotációs lehetőségeink.

Az eddig történtek sportszakmai és erkölcsi kérdésekről szóltak, az üggyel kapcsolatos jövőbeli következmények már messze esnek a sport világától és a kosárlabda-pályáktól, ezek ügyvédek és jogászok feladatát képezik majd.

Csapatunk játékosai sportemberként fogadták a hírt, és kettőzött erővel készülnek a következő hetek feladataira.

Fűzy András elnök