A vendégek kezdtek jobban, Dojkic duplája, majd triplája után Taylor szerezte az első kosarunkat. A folytatásban megint a Szekszárd dobta a kosarakat (2–12), Taylor újabb kosarával kapaszkodtunk. Merim Mehmedovic kért időt a negyed közepéhez közeledve. McCall is beemelt egy triplát, érdekesség, hogy a vendégek dobási hatékonysága ekkor száz százalék volt (4–17). Taylorra fújtak sportszerűtlent, Dojkic mindkét büntetőt kihagyta, Ruzicková nem hibázott a középtávolinál. Hollivay hosszabb kosárcsendet zárt le, majd Dombai büntetőjével kapaszkodtunk (7–19). Támadásban nem igazán találtuk a szekszárdi védekezés ellenszerét, Ygueravide legalább büntetőkből eredményes volt (9–21). Raksányi emelt be egy triplát, de így is messze voltunk a vendégektől (12–26). A negyed végén majdnem húsz pont volt hátrányunk (12–30).

Két és fél perc után esett az első kosár a negyedben, a vendégek szerezték, hamar válaszolt rá Dúl Panka. Fiatal játékosunk egy triplát is dobott, de még mindig messze voltunk a Szekszárdtól (17–34). Továbbra sem potyogtak, így csak tyúklépésben tudtunk faragni a hátrányon (20–36). A félidő 43–26-os vendégelőnnyel zárult.

A Szekszárd 7–0-val nyitotta a második félidőt, Ygueravide három perc után talált be először. Továbbra is más sebességfokozatban játszott a két csapat. Rengeteg hiba csúszott a játékunkba, így a 26. percben 54–30 volt a tolnaiak javára. Varga Zsófia triplája csak a szépítésre volt jó. Barnai kosár plusz büntetőjével pedig ismét húsz ponton belülre kerültünk (40–59). A zárófelvonás előtt viszont megint nőtt a különbség (44–65).

A negyedik tíz percben egy 6–0-ás rohammal kezdett a Szekszárd, az első öt percben ezt a pontmennyiséget termelték a csapatok. Mi az első kosarunkat Török révén a 6. perc elején szereztük, majd ugyanő egy hármast is beemelt (49–71). Időt kért Djokic Zeljko. A meccs hajrájában sokat már nem változott a játék képe. A Szekszárd gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a találkozót, utána biztosan őrizte előnyét, így megérdemelt győzelmet aratott.

Merim Mehmedovic: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, utána sok mindent megpróbáltunk, de ezúttal nem volt esélyünk a felzárkózásra. Később már a szombati mérkőzést is szem előtt tartottuk, arra pihentettük a játékosokat.

Djokic Zeljko: – Ahogyan a Csata ellen abbahagytuk, úgy kezdtük a meccset. Szinte nem hibáztunk dobást az elején. Nagyon nagy iramot diktáltunk, rengeteg rádobásunk volt, emellett csapatként működtünk, hiszen huszonkét asszisztunk volt. Kilencven százalékban elégedett vagyok a teljesítményünkkel.

Török Ágnes: – Nagyon nehéz egy ilyen első negyed után fejben ott lenni a folytatásban, hogy megpróbáljunk felzárkózni. Sajnos nem is sikerült, de nincs idő keseregni, szombaton ugyanis újabb meccs vár ránk.