„A gyász helyét már az emlékezés vette át, így lesz ez most is. Az első, nagyobb része az idei programnak lement, a hétvégén négy korosztályban rendeztünk nemzetközi emléktornát, a keddi pedig a nagycsapat mérkőzése lesz a Sopronnal, ami már hagyomány. A meccsre a belépés ingyenes, csupán egy labdát várunk minden szurkolótól , amit a kezdés előtt kell a pályára bedobni. A játékokat, ahogyan a korábbi években, úgy most is a győri és Győr környéki óvodákba juttatjuk el” – mondta Fűzy András elnök, aki hivatalosan is bejelentette a csapat új névadóját.

„Köszönettel tartozunk az előző támogatónknak, a CMB Cargónak, viszont most új fejezet kezdődik a klub életében, melyben a helyi cégekre, vállalkozásokra számítunk. Így került képbe a MÉLY-ÚT. Bízunk benne, sikeres lesz az együttműködés, s a csapatra eredményes évek köszöntenek. Az idei keretben a rutinosabb játékosok mellé fiatalokat igazoltunk, amivel a győri mellett a magyar kosárlabda érdekét is szem előtt tartjuk. Korosztályukban ezek a tehetségek már bizonyítottak, most a feladatunk, hogy ezekből a játékosokból nemzetközi szintű kosarasokat faragjunk, s később átvegyék a stafétabotot a mostani vezérszerepet betöltő játékosoktól” – fogalmazott a klub első embere, aki megerősítette: a cél továbbra is az, hogy a győriek versenyben legyenek az érmes helyekért, s bár az Európa-kupában az egyik legnehezebb csoportba kerültek, onnan is továbbjussanak.

Sági János, a MÉLY-ÚT alapító-tulajdonosa elmondta: egykori kosárlabdázóként örömmel állt a csapat mellé.

„Annak idején a főiskolai csapatban játszottam, most már leginkább a tribünről figyelem a mérkőzéseket. Bízom benne én is, hogy gyümölcsöző lesz a kapcsolat a cég és a klub között” – mondta a közel húsz éve alapított cég vezetője.

Milos Pavlovic vezetőedző a szezon várakozásairól elmondta: szeretnének gyorsabb kosárlabdát játszani, mint tavaly, s bízik benne, ezzel együtt eredményesebbek is lesznek.

„Sok tehetséges fiatal érkezett, emiatt a csapatépítésben szükség lesz egy kis türelemre, de azt gondolom, a keret képes megfelelni az elvárásoknak. Nyilván ehhez szükség lesz a tapasztaltabb játékosokra, a maradókat és az újakat is ennek szellemében választottuk ki” – fogalmazott a szerb tréner.

A csapat kapitánya, Raksányi Krisztina jelenleg rehabilitációját tölti júliusi bokaműtéte után.

„Jól halad a gyógyulásom, két hét múlva vár rám egy kontroll, utána talán még többet tudok csinálni. Jelenleg úgy néz ki, hogy november végén visszatérhetek a pályára, de elsietni semmit nem szeretnék. Itt köszönném meg a klub segítségét, hogy támogatott az egyébként régóta tervezett műtétben. Kívülről szemlélve a felkészülés első hónapját, azt gondolom, jó úton haladunk. Az első edzőmeccsen a Sopron ellen elég jól működtek a begyakoroltak, a külföldiek is jól illeszkedtek be, emberileg is jól illenek a struktúrába. Nagyon remélem, hogy ennek a pályán is lesz látszata, s jobb eredményeket érünk el, mint az előző szezonban” – mondta Raksányi Krisztina