Két soproni kosárral kezdődött a rangadó, melyre egy duplával és egy triplával feleltünk. Volt válasza erre a soproniaknak, 7-0-ás rohammal ismét előnybe kerültek. Mindkét oldalon kemény, agresszív volt a védekezés. Nem is tudott ellépni egyik fél sem a másiktól. Dúl triplájával a 7. percben nálunk volt megint az előny (14-13). Hruscaková vezérletével nem adtuk át a vezetést – 13 pontnál járt a szlovák légiós -, 22-18-ra vezettünk, a negyed pedig Czank triplájával zárult (25-18).

A második szakaszban több mint két percet kellett várni az első kosárra, azt a Sopron szerezte. Mi Dúl triplájával négy perc elteltével találtunk be újra (28-20). Elkezdtek potyogni a kosarak, de őriztük előnyünket (17. perc: 34-25). Brooks kosár plusz büntetőjével kapaszkodott a vendégcsapat. A félidő hajrájában Hruscaková triplájával 39-30-ra vezettünk.

A szünetben az előző szezonban az amatőr NB I Zöld csoportban ezüstérmes csapat tagjait és edzőit köszöntöttük. Az együttes ezzel feljutott az erősebb Piros csoportba.

A második félidő soproni triplával kezdődött, majd egy duplával folytatódott (39-35). Megakadt a gépezet támadásban, négy perc alatt két pontra feljött a Sopron (39-37). Továbbra sem találtuk a ritmust az ellenfél palánkja alatt, a 26. perc legvégén kiegyenlített az ellenfél (39-39). Időt is kért Milos Pavlovic, de Crvendakic kosár plusz büntetőjével, majd Határ kosarával öt ponttal elléptek a vendégek (39-44). Hét és fél perc elteltével Varga Zsófia büntetőiből megszülettek az első győri pontok a negyedben, a zárófelvonás előtt nyílt volt a csata (44-46).

Határ kezdte a pontgyártást, Brooks is betalált. Megint kapaszkodni kellett (44-53). Milos Pavlovic próbálta a sorokat rendezni, négy perc elteltével meg is dobtuk első kosarunkat a negyedben, Ygueravide triplája pedig halvány reménysugarat jelentett (49-55). Gáspár Dávid kért most időt. Bő két perccel a vége előtt tíz pont lett a különbség (49-59). Ezzel eldőlt a mérkőzés. Csapatunk nagyot harcolt a bajnoki címvédő ellen, de csak az első félidőben tudta megvalósítani az elképzeléseit, s ez jelenleg ennyire elég a listavezető ellen, főleg úgy, hogy Raksányi Krisztina mellett Papp Klaudia sem lépett pályára.

Milos Pavlovic: – Összességében elégedett vagyok, hiszen egy euroligás csapatot hatvan pont alatt tudtunk tartani, egy félidőn át dominálni tudtunk. A mentalitásunk végig jó volt, jó karaktert mutattunk. Sajnos a második félidőben az agresszív soproni védekezés sok hibára kényszerített bennünket.

Gáspár Dávid: – Az első félidőben hagytuk a győriek jó játékosait dobni, szünet után agresszívebbé váltunk, s sikerült megfordítani a mérkőzést.

Barnai Judit: – Az első félidőben mindent megcsináltunk, amit elterveztünk, viszont a szünet utáni tizennégy dobott pont nagyon kevés, azzal nem lehet megnyerni egy ilyen meccset.

Briann January: – Büszke vagyok a csapatra, hogy a nagyobb hátrányból vissza tudtunk jönni. Kemény meccs volt, olyat, amilyet vártunk, a győriek remekül felkészített csapat, így még értékesebb a győzelem.