Rozmán Lilla összességében pozitívan gondol az elmúlt időszak két nagy világversenyére, és örül, hogy ilyen élményekkel lett gazdagabb.

 

„Az egyetemi játékokon sajnos volt egy kisebb betegségem, emiatt meccset is ki kellett hagynom. A franciák elleni győztes meccsen az utolsó pár percben már kezdtem rosszul érezni magam, magas lázam volt. Mivel másnap reggel kilenc órakor játszottunk, szó sem lehetett arról, hogy ott legyek a csapatban. Az egész napot ágyban töltöttem, végigaludtam, ami jót tett, sokat javult is az állapotom. A következő meccseken már többet tudtam játszani. Mindent egybevetve nagyon jó volt ott lenni, sok sportoló álma, hogy egy ilyen eseményen vegyen részt, ahol több sportág nagyon sok sportolója van egy helyen. Egymás meccseire is kijártunk, voltunk olyan sportágakon, melyeket ritkán vagy soha nem nézünk, gondolok itt a tollaslabdára vagy az úszásra” – mesélte Lilla, aki a soproni U20-as EB-ről is beszélt.

 

„Ha azt nézem, hogy attól a két csapattól kaptunk ki, melyek döntőt játszottak, akkor nem is rossz az az ötödik hely. Nyilván szerettünk volna, pontosabban jó lett volna hazai környezetben egy érem, de ennyi idő elteltével azt gondolom, így is büszkék lehetünk, hiszen Európa ötödik legjobb csapatának lenni is nagy dolog. Ami számomra fontos, hogy bár mozgalmas volt ez a nyár a két versennyel, olyan lehetőséget kaptam, amit csak a kosár adhat. Én pedig megragadtam ezeket az esélyeket, fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, és biztosan több lettem játékosként és emberként is. Hálás vagyok a sportnak, mert akár utazgathattam is volna a kosárlabda helyett, de arra még lesz lehetőségem, viszont ezek soha vissza nem térő alkalmak voltak” – fogalmazott fiatal játékosunk, aki igyekszik egy kicsit feltöltődni, és ennyi edzés és meccs után kissé újra „kiéheztetni” magát a kosárlabdára, hiszen a jövő héttől már kezdődik az első csapat felkészülése.