Szekszárd–UNI Győr 66–82 (16–17, 17–20, 15–25, 18–20)

Szekszárd, Sió-kupa, elődöntő.

Szekszárd: Studer Á. 11/3, Horváth D. 8, Mányoki 4, Boros 4, Vivians 12/6. Cs.: Bálint 3/3, Wallace 12/3, Szűcs 8, Holcz 4. Edző: Djokic Zeljko.

UNI Győr: Ruff-Nagy D. 3/3, Ellenberg 28/18, Dombai 3/3, Török Á. 8/6, Mompremier 15. Cs.: Dubei 8/3, Oroszová 6/6, Rozmán, Weninger, Williams 9, Bach 2. Edző: Cziczás László.

Beatrice Mompremier is csatlakozott csapatunkhoz, és egyből a kezdőben kapott helyet. Jól kezdtük a találkozót, az első negyedben szinte végig vezetni tudtunk. Igaz, ellépni nem tudott egyik csapat sem, 1–2 pont volt rendre az előnyünk. Tíz perc játék után minimális volt a különbség a javunkra (16–17). A második szakaszt megint mi indítottuk jobban, 29–22-re elhúztunk, de a szekszárdiak megint közelebb tudtak kerülni hozzánk. A félidőben 37–33-ra mi vezettünk.

 

A második félidőben is jól alakult a játék, apránként lépdelve előre a harmadik negyed hajrájában már tíz ponttal is vezettünk. Ekkor néhány hibánkat kihasználva feljöttek a szekszárdiak, de aztán Oroszová és Ellenberg is triplát dobott, a szakaszt is amerikai irányítónk hárompontosa zárta le, mellyel 62–48-ra vezettünk. Az utolsó etapban tíz ponton belülre jött a Szekszárd (59–67), de Ellenberg ellenállhatatlan volt, sokadik triplája után időt kértek a hazaiak (59–72). A végjátékban már nem változott érdemben a játék képe. Magabiztosan nyertük a találkozót, így csütörtökön 19 órakor a másik elődöntőben a PEAC-ot 81–65-re legyőző DVTK-val mérkőzünk az első helyért.

 

 

Cziczás László: Helyenként jó ritmusban játszottunk, voltak szép támadásaink, a védekezésben viszont még voltak hibák. Beatrice csak most érkezett, még nincs topformában, így ez benne is volt a játékban. Ezen kell dolgozni a hátralévő időben. Nem csap be minket ez a meccs, hiszen az ellenfélnél fiatalok játszottak centerben. Ettől függetlenül jó harc volt. Örülünk a sikernek, de nem tulajdonítunk ennek nagy jelentőséget.

Török Ágnes: - Lépésről lépésre javultunk a meccs alatt, a végén ugyan nagyobb volt a különbség, de végig koncentrálni kellett, hiszen a Szekszárd olyan csapat, mely két-három perc alatt vissza tud jönni a meccsbe. Most ez szerencsére nem történt meg. Az is pozitívum, hogy jól megoszlottak a pontok, mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Várjuk a döntőt, hasonló szerkezetben játszó ellenfél lesz a DVTK, mellyel várhatóan majd a szezon során is nagy csatát vívunk majd.

 

Fotók: Makovics Kornél