Mint ismeretes, a Széchenyi István Egyetem fiúcsapata – a mosonmagyaróvári egyetemmel közösen – megnyerte a 2020/21-es Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot, míg a lánycsapat bronzérmet szerzett.

Immár hagyomány, hogy  a város köszönti az eredményes sportolókat, így a két dobogós kosárlabda-csapat is átvehette tegnap a jutalmakat.

Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester elmondta: Győr sportélete nemcsak gazdag, de rendkívül eredményes is. Ugyanakkor nemcsak a győzteseket, a nagy versenyek bajnokait köszöntik, hanem minden olyan sikert is jutalmaznak, mely az adott szakág életében kulcsfontosságú. Ezzel arra szeretnék ösztönözni a sportolókat, hogy legyenek büszkék az elért eredményekre, hiszen sokszor hajszálon múlik egy-egy győzelem vagy vereség, a befektetett munkában viszont nincs különbség, így a legtöbbször a helyezéstől függetlenül is jár az elismerés a sportolóknak.

A városvezető külön kiemelte a rendezést is, hiszen a négyes döntőnek mindkét nemnél a győri egyetemi csarnok adott otthont. Hozzátette: még a napokban is kapott elismerő véleményt a rendezvénnyel kapcsolatban. Mint mondta: ezek a városnak legalább olyan fontosak, mint a pályán elért eredmények.