Ma 18.30 órakor a szezon egész megítélése szempontjából sorsdöntő meccset játszik csapatunk. A DVTK ellen mindenképpen győzni kell, hogy életben maradjanak a reményeink arra, hogy ott legyünk az elődöntőben. Vereség esetén ugyanis elveszítjük ezt a párharcot és hosszú idő után csak az 5–8. helyért folytathatjuk a küzdelmet.

Az előjelek nem a legjobbak, hiszen mint köztudomású, a januárban igazolt orosz légiósunk, Albina Razseva a világpolitikában kialakult helyzet miatt már korábban hazautazott, ő a Cegléd elleni alapszakaszmérkőzés óta nem áll rendelkezésünkre.

Sajnos a másik év eleje igazolásunk, Jordin Canada sem tarthatott ma a csapattal, ugyanis már a szombati meccsen is betegséggel küzdött, a hét elejére elkapta egy hányás-hasmenéses vírus. Pedig nem teljesen egészségesen is csapatunk egyik legjobbja volt szombaton, mindent megtett, hogy a negyedik negyed közepén kipontozódott Beatrice Mompremiert – aki az elég korán összegyűjtött négy hiba miatt a szokottnál kevesebb játékidőt töltött a pályán – is valamennyire pótolja.

Mindez azt jelenti, hogy két légióssal, Sabina Oroszovával és Beatrice Mompremierrel a sorainkban megyünk neki a DVTK-nak. Remélhetőleg a nehézségek ellenére sikerül a bravúr, és akkor szombaton jöhet a harmadik, mindent eldöntő összecsapás – újra Győrben.