Sokáig a DEAC-nál volt az előny, de a második félidőben átvette a vezetést együttesünk. Folytatódott a fordulatos játék, a hajrában 68–62-re, majd 80–72-re is ellépett a születésnapját hétfőn ünneplő dr. Barthalos István alakulata, és már nem is engedte ki a kezéből a találkozót, így megszerezte a bronzérmet.

A szakember így nyilatkozott a meccs után: – Nagyon speciális a lebonyolítási rendszer, aminek köszönhetően sok esetben ilyen szoros meccseken az erőnlét dönt, és úgy gondolom, most is ez történt. A második félidőre és főleg a meccs végére kijött a jó fizikális állapotunk, a letámadásunkkal nem tudott mit kezdeni a DEAC. Nagyon örülök, hogy sikerült nyerni, és szeretném kiemelni Nagy Rebekát, aki utolsó meccsét játszotta itt nálunk, rengeteg érmet és sikert hagyva a háta mögött. Hosszú és boldog életet kívánok neki, örülök, hogy az edzője lehettem.

Nagy Rebeka a díjátadón tudta meg, milyen meglepetéssel készült neki csapata: – Őszintén szólva fel sem fogtam még ezt az egészet, hatalmas megtiszteltetés nekem. A szüleim mondták, hogy visszajönnek a díjátadóra és először nem is igazán értettem, miért, de így már minden tiszta, ők tudtak erről, én teljesen meglepődtem.

A két meccsről is ejtett néhány szót a bronzmeccs MVP-je, akinek 20-as mezét visszavonultatták, így a győri egyetemi csapatban ezzel a számmal senki nem lép már pályára: – A TF mindig a legnagyobb ellenfélnek számított, de most volt esély megverni őket és ezért mindent meg is tettünk, nem hagytunk semmit a pályán. A bronzmeccsen az elején kicsit izgultam, de nagyon örülök, hogy végül megszereztük a harmadik helyet.

Fotó: Krizsán Csaba